APAPS-ul condus de Ovidiu Musetescu i-a vindut RAFO lui Corneliu Iacobov, desi stia ca acesta facuse praf alte privatizari, potrivit Curtii de Conturi. Institutia confirma, dar spune ca legea de atunci i-a permis sa-i vinda inca o societate.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), condusa la acea vreme de Ovidiu Musetescu, a acceptat la negocierea pentru privatizarea RAFO Onesti firma Imperial Oil, desi aceasta firma mai incheiase doua contracte de privatizare care au fost anulate din vina ei, se arata in ultimul raport al Curtii de Conturi.

„Desi detinea informatii de la compartimentele proprii cu privire la rezolutionarea a doua contracte de privatizare incheiate cu ofertantul SC Imperial Oil (datorita nerespectarii obligatiilor contractuale asumate), comisia de negociere, in mod inexplicabil, a considerat corecta „Declaratia" (declaratia pe proprie raspundere, data initial de Imperial Oil, despre care Curtea spune ca nu e

conforma cu realitatea - n. red.), acceptind negocierea cu aceasta firma", se arata in raportul Curtii.

Asadar, Musetescu i-a vindut lui Iacobov RAFO, desi stia ca acesta „busise" doua privatizari anterioare.

AVAS confirma

Solicitata, AVAS (succesoarea APAPS) a confirmat cele scrise in raport, cu mentiunea ca un singur contract cu Imperial Oil a fost anulat la data cind APAPS negocia vinzarea RAFO. Cealalta privatizare nu era inca anulata.

„In data de 26.10.2001, cind APAPS a semnat contractul de privatizare pentru RAFO cu SC Imperial Oil SA, contractul pentru SC Rafinaria Darmanesti SA era in derulare, iar cel pentru SC Romatest SA Voluntari fusese desfiintat de drept, in data de 29.06.2001, ca urmare a nerespectarii obligatiei de achitare integrala, in termenul scadent, a pretului pachetului de actiuni", spune AVAS.

Deci, firma lui Iacobov avea la activ doua privatizari: una ratata si una care urma sa se rateze: rafinaria Darmanesti a dat faliment dupa doi ani.

Citeste articolul integral in Cotidianul