Steaua incearca la Sevilla sa redevina echipa spectacol in ultimii ani. Goluri si calificare este ceea ce se vrea joi seara. In 1986, cand Steaua castiga Cupa Campionilor Europeni, Banel Nicolita avea un an, iar Mihai Nesu doi ani. Partida are loc de la ora 22:30, LIVE pe Onlinesport, iar la televizor pe TVR 1.

Pentru aceasta performanta, formatia lui Olaroiu trebuie sa faca un lucru pe care nu l-a mai reusit de trei meciuri: sa inscrie. Misiunea e ingreunata de faptul ca "ros-albastrii" intalnesc o echipa - Betis Sevilla - care a dovedit inca de saptamana trecuta, in turul disputat la Bucuresti, ca reprezinta o forta redutabila.

Spaniolii se tem de Steaua

Conform cotidianului spaniol AS, sansele de calificare ale lui Betis si Steaua sunt 50-50 %. "Romanii se vor apara si vor contraataca periculos", se comenteaza in publicatia amintita, care analizeaza jocurile Stelei din cupele europene, din ultimii 10 ani, avertizand ca ros-albastrii au obtinut multe victorii decisive in deplasare.

Ienei, in carti

Pentru antrenorul Cosmin Olaroiu, meciul are o miza speciala, antrenorul fiind deja luat in colimator de suporteri. Desi declara ca nu-l va schimba, patronul Gigi Becali se pare ca se gandeste la acest lucru.

Pe Aeroportul "Otopeni", Becali i-a propus lui Emeric Ienei sa revina la Steaua, fiind posibil ca reputatul specialist sa fie investit cu puteri de director tehnic.

Betis doreste calificarea

Partida cu Betis Sevilla se anunta deosebit de dificila, sansele obtinerii calificarii fiind egale, cu un firesc avantaj de partea gazdelor.

Miercuri dimineata, antrenorul spaniolilor, Lorenzo Serra Ferrer, dezvaluia in cadrul unei conferinte de presa faptul ca pentru echipa lui calificarea in sferturile de finala ramane un obiectiv important, dar nu inaintea evitarii retrogradarii, care ar insemna un dezastru pentru andaluzi.

Antrenorul Ferrer, usor dezamagit, declara ca nu poate conta pe Capi, Varela si Rivas, suspendati, si nici pe Fernando, accidentat. Vorbind despre confruntarea cu Steaua, antrenorul spaniol era convins ca echipa noastra va adopta o tactica defensiva, incercand sa foloseasca arma contraatacului.

Variante

Steaua are in doua variante de istorii pe care le poate repeta.

Cazul fericit ar fi acela in care 'ros-albastrii' ar reusi sa repete isprava de acum 20 de ani, cand echipa lui Ienei a castigat, tot la Sevilla, Cupa Campionilor Europeni, dupa o finala 'alba' cu FC Barcelona.

Cealalta solutie ar fi repetarea deznodamantului de anul trecut, cand stelistii au fost eliminati tot in faza 'optimilor', de o echipa - de asemenea - spaniola (Villarreal), dupa 0-0 la Bucuresti.

Cu ochii pe Bostina si Nicolita

Conform publicatiei Marca, cei doi fotbalisti romani sunt principalele pericole pentru Betis pregatita de Serra Ferrer care e pe cale de a realiza o performanta istorica, gruparea spaniola nemaiatingand sferturile de finala a unei competitii continentale.

"O calificare a baietilor mei ar rezolva multe probleme la club. Altfel vom aborda si jocurile de campionat", a spus tehnicianul spaniol. Se pare ca doi jucatori importanti ai lui Betis au fost recuperati fizic: Assuncao si Miguel Angel.

Vreme calda

Dupa ce, toata iarna, s-au laudat ca nu se vor opri decat in finala competitiei, stelistii sunt obligati sa marcheze cel putin un gol pe stadionul 'Manuel Ruiz de Lopera'. Sevilla i-a asteptat cu o vreme foarte frumoasa si cu o temperatura pe masura: 25 de grade Celsius seara.

Principalul adversar: psihicul

Stelistii au venit la Sevilla cu lotul complet, dar cu o gramada de probleme. Cea mai importanta e de ordin psihic, jucatorii fiind blocati mental dupa trei partide pe teren propriu fara victorie si, totodata, fara gol marcat.

Antrenorul Cosmin Olaroiu a primit insa incurajarea finantatorului Gigi Becali, care l-a anuntat ca nu va fi demis in cazul unui esec.

Olaroiu, meciul carierei

Cosmin Olaroiu a marturisit ca jocul de diseara, programat la ora 22.30, depaseste ca miza orice alt meci din intreaga sa activitate.

"Este cel mai important meci al carierei mele de antrenor pentru ca ar insemna o performanta pentru mine si pentru toti jucatorii de la Steaua", a spus Olaroiu la plecarea spre Spania. Ros-albastrii nu au plecat singuri la Sevilla, ci au fost insotiti de cativa dintre componentii Stelei din 1986.

"Pe jucatorii mei ii va motiva prezenta lor si este si o responsabilitate mai mare pentru ca la Sevilla s-a castiga cel mai important trofeu din istoria fotbalului romanesc", a afirmat Olaroiu.

Echipe probabile

Betis: Contreras - Melli, Juanito, Nano, Luis Fernandez - Arzu Rivera - Joaquin, Edu, Xisco - Robert

Antrenor: Lorenzo Serra Ferrer

Steaua: Carlos - Ogararu, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Nicolita, Paraschiv, Radoi, Bostina - V. Iacob, N. Dica

Antrenor: Cosmin Olaroiu

Arbitri: Massimo de Sanctis, Marco Ivaldi si Alessandro Griselli (toti din Italia)