Miza saptamanilor viitoare va fi lupta impotriva DNA, sustine Alina Mungiu Pippidi, presedinta Societatii Academice din Romania. In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM, realizata de Andreea Pora, ea a spus ca vor urma multe convulsii vreme de cateva luni, iar Adrian Nastase le va spune aliatilor sai sa stranga randurile in jurul lui, pentru ca DNA i-a luat in vizor.

"O sa vedem niste zbateri si niste convulsii ingrozitoare Ele vor dura luni de zile si nu sunt influentate de problema cu raportul, pentru ca oamenilor astora nu le pasa daca zbaterilor lor ne aduc noua necazuri pe drumul integrarii. Ce le pasa este ca noi ne cumparam intrarea in Europa chiar cu capul lor, pentru ca ei se pregateau sa fie parlamentari la Strassbourg, nu sa se duca in puscarie.

Ce-am vazut acum doua saptamani, cand a fost o tentativa de a schimba conducerea DNA se va relua fara nici o jena", anticipeaza Alina Mungiu Pippidi.

Alina Mungiu Pippidi sustine ca societatea civila a transmis Uniunii Europene mesajul ca Romania a ajuns sa se poata autoregla in privinta luptei impotriva coruptiei. Ea sustine ca oficialii de la Bruxells s-au convins ca in Romania exista suficienta vointa politica pentru rezolvarea problemelor privind coruptia la nivel inalt.

Presedinta SAR a afirmat ca primul semnal a fost dat in aceeasi zi in care delegatia romana s-a intors in tara, iar Adrian Nastase a demisionat. Ea apreciaza ca esecuri temporale vor mai fi, dar vom reusi sa le inlaturam.