IBM a anuntat lansarea unor noi capabilitati de detectare a atacurilor cibernetice menite sa identifice, sa previna si sa analizeze astfel de amenintari lansate de hackeri.

Sub numele de cod "Billy Goat", cercetatorii IBM au proiectat un nou dispozitiv de identificare a intruziunilor care nu numai ca este extrem de eficient in ceea ce priveste detectarea atacurilor cu viermi informatici, ci si reduce semnificativ nivelul alarmelor false.

Aceasta aplicatie se comporta ca un server al retelei, "invitand" atacatorii si identificand rapid sistemele acestora pentru a le putea contracara prin izolarea viermilor si a virusilor inainte ca ei sa se poata extinde.

Din cauza eforturilor considerabile pe care administratorii de sisteme trebuie sa le depuna in timpul atacurilor cibernetice, cea mai importanta caracteristica a unui sistem de detectare a intruziunilor este aceea de a raporta fidel alarmele false determinate de multi alti senzori.

Sistemul Billy Goat reduce la minim alarmele false prin utilizarea unei arhitecturi inovatoare care combina monitorizarea in detaliu a retelei cu inducerea in eroare a potentialilor atacatori si axarea pe detectarea atacurilor automate.

Implementarea eficienta a sistemelor si tehnicilor de detectare a intruziunilor, cum este Billy Goat, permite identificarea problemelor de securitate inainte ca acestea sa provoace pierderi importante.

Aceasta tehnologie este disponibila prin intermediul diviziei IBM ODIS (On Demand Innovation Services), rezultata in urma parteneriatului dintre diviziile IBM de Cercetare (IBM Research) si Servicii de Consultanta pentru Afaceri (Business Consulting Services - BCS) si menita sa ajute clientii sa beneficieze pe deplin de expertiza

tehnica pusa la dispozitie de IBM Research si de experienta in afaceri a consultantilor IBM.

Specialistii din cadrul ODIS ofera servicii de securitate asociate sistemelor de identificare biometrice, managementului restrictiilor digitale (Digital Rights Management), managementului identitatii, prevenirii intruziunilor, protectiei datelor cu caracter personal si securizarii sistemelor.