Ana Peltan, arhitectul care a lucrat la proiectul City Mall, a prezentat contradictiile care s-au creat la ridicarea mall-ului. Un proiect elaborat in strainatate si adaptat in Bucuresti pe structura unei vechi intreprinderi comuniste a insemnat schimbarea parametrilor initiali si introducerea lor in spatiul existent.

Neintelegerile intre beneficiar si proiectanti au intarziat apropierea de termenul de finalizare al proiectului. „Initial s-a crezut ca parcarea City Mall-ului o sa fie o idee buna, insa lumea se plange de faptul ca nu exista locuri de parcare. Acest lucru nu l-am elucidat nici astazi", a mentionat Ana Peltan.

Lumina naturala a fost adusa in mall prin instalatii de iluminat. Acestea la randul lor au creat probleme. Traseele principale ale instalatiilor urmaresc coridoarele si sunt dispuse pe tavan, pentru ca nu au fost lasate locuri speciale in partea de jos a coridoarelor.

Vrem ca-n Istanbul

Dupa aparitia unui mall in oraselul Onesti, o zona cu economia la pamant, Ana Peltan se gandeste la momentul in care o sa avem si in Romania mall-uri specializate ca in Istanbul. „In Istanbul sunt 400 de mall-uri, iar o parte din ele sunt specializate, fie mall-uri de bijuterii din aur, fie doar de imbracaminte si altele", a mai adaugat Ana Peltan.

Citeste articolul complet in Banii Nostri