Puzzle-ul celebrului cartier Baneasa prinde contur prin finalizarea a inca cel putin patru piese. Acestea aduc investitii de peste 60 de milioane de euro.

Toate numele sonore care au investit in magazine de mare suprafata in Romania isi deschid unitati si in cele 224 de hectare ale afacerii lui Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte.

Chiar daca nu pare foarte mare, parcul Cismigiu din Bucuresti, cu lac cu tot, insumeaza aproape 170.000 de metri patrati. Daca ne-am imagina ca in locul bancilor, aleilor sau lacului ar fi magazine langa magazine, probabil ca ar trebui sa ne rezervam o zi intreaga pentru a le putea vizita pe toate.

si asa va trebui sa facem atunci cand se vor deschide toate centrele comerciale din cadrul proiectului Baneasa, care vor insuma peste 170.000 de metri patrati de spatii de vanzare, putin mai mult decat suprafata Cismigiului.

Tonul deschiderilor de la Baneasa l-a dat grupul german Metro, care, anul trecut in noiembrie, a inaugurat un magazin de 8.000 de metri patrati, care a costat 30 de milioane de euro. Proiectul Baneasa n-a fost trecut cu vederea nici de catre Hyparlo, grup care detine franciza Carrefour pentru Romania.

"Cel mai ambitios proiect al nostru ramane, insa, centrul comercial Feeria, de la Baneasa, care este desfasurat pe o suprafata de 32.600 de metri patrati", spune Andreea Mihai, director de marketing la Carrefour Romania.

Printre firmele care isi vor comercializa produsele in centrul Feeria se numara Ultra Pro, Nike, Terranova, Germanos, La Mama sau KFC. Investitia in noul Carrefour, inaugurat in aceste zile, s-a ridicat la circa 30 de milioane de euro.

Pe langa acesta, pe 12 aprilie s-a deschis si electrocomplexul Media Galaxy, intins pe o suprafata de 4.000 mp si care a necesitat o investitie de 1,5 milioane de euro. Dupa aceste prime inaugurari, de la jumatatea acestei luni, vor urma altele in lunile viitoare.

Compania Bricostore, specializata in comercializarea produselor de bricolaj, va deschide in mai cel mai mare magazin al sau din Romania, care va acoperi o suprafata de 10.000 de metri patrati si va costa 14 milioane de euro.

Articol integral in Capital