Fostul ofiter DIE ar fi primit de la Boerica tablouri, 30.000 de sticle de vin vechi, obiecte din Muzeul de Medicina din Craiova. Procurorii Departamentului National Anticoruptie au cautat, joi, in casa fostului deputat PSD Ristea Priboi - situata in Bucuresti, langa biserica Elefterie- obiecte de cult si de arta.

Potrivit unor surse oficiale, omul de afaceri craiovean Genica Boierica, i-ar fi pus la dispozitie lui Priboi, in schimbul ajutorului oferit de catre acesta pentru a pune mana pe firma Bahus SA Craiova, o bogata colectie de obiecte de uz farmaceutic care s-ar fi aflat in Muzeul de Medicina din Craiova, muzeu supranumit si "Micul Versailles".

Retete vechi, sigilii ale farmaciilor medievale, elemente de mobilier, instrumentar, documente referitoare la viata unor personaje celebre din medicina, tablouri celebre, precum si o parte din biblioteca, cuprinzand numeroase volume de medicina, corespondenta, reviste, documente si obiecte care au apartinut unor mari savanti ar fi intrat in posesia fostului ofiter al DIE.

Aceleasi surse mai spun ca procurorii anticoruptie ar mai fi cautat in casa lui Ristea Priboi „urmele" unei vinoteci cu 30.000 de sticle de vin, cu o vechime de peste 90 de ani. Vinoteca, la randul sau, ar fi apartinut firmei Bachus SA.

Se pare ca o parte din cele mai valoroase obiecte de arta si cult ar fi fost daruite de Priboi fostului premier Adrian Nastase. La aceea vreme, fostul ofiter DIE era consilierul lui Nastase. O alta parte dintre acestea, pentru a li se pierde urma, le-ar fi donat Muzeului „Brancusi" din Targu Jiu.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a inceput, ieri, urmarirea penala impotriva fostului deputat PSD Ristea Priboi, intr-un dosar care il vizeaza pe omul de afaceri craiovean Genica Boerica.

Procurorii il acuza pe Priboi, care a fost si membru in Consiliul de administratie al SIF Oltenia, ca i-a oferit lui Boerica o imputernicire -emisa in conditii ilegale - pentru pachetul de actiuni pe care SIF-ul il detinea la firma Bahus SA Craiova.

Ristea Priboi, care este cunoscut in cercurile afaceristilor craioveni sub apelativul „Unchiul", l-a ajutat pe "Regele Alcoolului" sa puna mana pe 79 la suta din actiunile firmei Bahus, desi Genica Boerica avea initial doar 29 la suta din pachetul de actiuni.

Citeste articolul complet in Gandul