Rapid a castigat duminica seara derbyul etapei a 25-a de pe terenul Stelei, cu 2-0. A fost un meci dominat tactic de catre Rapid, in care au marcat Pancu si V. Moldovan. Steaua a fost la pamant si nu si-a creat vreo ocazie clara de gol.

Rapid este noul lider al Diviziei A, dupa ce a invins in ultimele etape si pe Steaua si pe Dinamo. Rapid este singura echipa neinvinsa din retur, Steaua deja nu se mai poate lauda cu acest lucru.

Pancu a marcat primul gol al meciului dupa o faza parca trasa la indigo din meciul Middlesbrough - Steaua: sut din partea stanga in careu, Carlos respinge neglijent in fata, mingea sare in piciorul lui Pancu, care nu rateaza tinta.

Al doilea gol a fost marcat de Viorel Moldovan. Lovitura libera pentru Rapid, dupa un fault facut de Dica la Stancu. Se incearca un sut direct pe poarta, respinge Carlos, se recentreaza in fata portii si Moldovan trimite balonul in poarta cu capul la coltul lung!

Steaua a jucat fara forta, parca avand frica. Rapidul a marcat pragmatic in prima repriza, iar in partea secunda si-a conservat bine avantajul fara sa uite sa mai si atace.

Campioana a parut debusolata si obosita, oferind adversarului bucuria revansei dupa eliminarea din sferturile de finala ale Cupei UEFA.

Rapid nu mai castigase pe terenul rivalilor de la Steaua din august 1999, scor 3-1.

In actuala editie, 'alb-visiniii' au pierdut celelalte trei jocuri disputate in deplasare impotriva echipelor bucurestene FC National, Sportul Studentesc (ambele 0-1) si Dinamo (scor 2-5).

Daniel Pancu a marcat aseara cel de-al treilea gol in meciurile impotriva Stelei. Precedentele doua au fost inscrise in partida castigata de Rapid cu 3-0 in toamna anului 2001.

Presedintele Traian Basescu a fost prezent la derby-ul de pe 'National'. Este pentru prima oara cand seful statului s-a afisat alaturi de Gigi Becali, dupa celebrul chef de la restaurantul 'Golden Blitz', din noaptea de 6 spre 7 aprilie, cand Steaua a eliminat Rapidul din Cupa UEFA.

Basescu a vazut partida flancat de patronul stelist si de Dumitru Dragomir, presedintele LPF, alaturi de care a fumat si a baut cafea.

O suportera de la Rapid a lesinat in timpul disputei si a fost dusa cu ambulanta la spital.

Oficialii Rapidului n-au luat loc la tribuna oficiala. George Copos si Dinu Gheorghe au mers in galeria echipei Rapid.