Rapid a devenit noul lider al clasamentului Diviziei A, dupa ce a dispus in derby-ul etapei a 25-a de Steaua, cu scorul de 2-0. Partida de pe Stadionul National nu s-a ridicat la nivelul „dublei" din Cupa UEFA, insa nu a lipsit incrancenarea specifica acestor dueluri „pe viata si pe moarte".

„Feroviarii" s-au dovedit a fi mai proaspeti si au castigat fara dubii prin golurile marcate de Daniel Pancu (21) si Viorel Moldovan (31), ambele venite in urma unor gafe gen „cascadorii rasului" ale portarului Carlos Fernandes.

De altfel, nu numai portughezul se pare ca nu si-a revenit dupa socul de la Middlesbrough, ci si intreaga echipa, in frunte cu antrenorul Cosmin Olaroiu. Acesta, acuzat de suporteri la revenirea sa in Ghencea ca este un tehnician defensiv, nu se dezminte si introduce in continuare un „11" axat in primul rand pe faza de aparare.

De partea cealalta, Razvan Lucescu nu a surprins prin asezarea tactica si a mers tot pe mana sistemului 3-4-3, care s-a „sudat"de cativa ani la Rapid. Cum partida nu a fost una de un nivel ridicat, spectacolul s-a mutat in tribune.

Suporterii „militarilor" au avut cateva mesaje ironice pentru rapidistii care au sarbatorit in strada esecul din Anglia: „Pentru ca Universul vostru se invarte in jurul nostru", „Pentru ca traiti pentru noi si nu pentru echipa voastra", „Pentru ca fara noi ati fi mereu tristi", „Pentru ca zilele voastre fericite

ni se datoreaza", „Pentru ca v-am invatat sa multumiti in engleza" si „Invidiosilor, sa strigam impreuna: Multumim, Steaua!". Nici giulestenii nu s-au lasat mai prejos si l-au pacalit pe Carlos.

Iesit la incalzire chiar in dreptul galeriei Rapidului, lusitanul a scandat alaturi de acestia „Carlos, vino-ncoa, sa-i dam m...e lu’ Steaua", fara sa stie, insa, ce inseamna.

Pancu: „S-a facut dreptate"

La conferinta de presa, Razvan Lucescu a spus ca partida a fost castigata datorita dorintei de revansa. „Caderea Stelei dupa meciul de pe Riverside era logica. Putem spune ca am facut o partida foarte buna si ca am controlat jocul. Am cautat sa impiedicam combinatiile Stelei.

Unul dintre atuurile noastre de azi a fost dorinta de revansa. Nu noi trebuia sa fim eliminati din Cupa UEFA!", a precizat Lucescu jr.

Articol integral in Gandul