Trustul de presa Ringier lanseaza astazi cotidianul gratuit "Compact". Un model consacrat in Europa, acest gen de publicatie este inca foarte nou pentru mass-media romaneasca.

"Compact" va fi distribuit in Bucuresti, iar structura editoriala a ziarului va acoperi domenii de interes general: intern, international sau economic. Redactor-sef este Laurentiu Ciocazanu, membru in conducerea EVZ ca redactor-sef adjunct, editor coordonator si editorialist in perioada 2000-2006.

Marco Stettler, director executiv, a contribuit la succesul unei publicatii similare pe piata italiana, "Metro", distribuita in Milano. "Compact" va aparea zilnic, de luni pana vineri.

Ziarul se adreseaza tinerilor activi, avizi de informatie, din mediul urban. Descrierea targetului, creionata de echipa editoriala, arata astfel: oameni educati, ambitiosi, cu un viitor promitator. Tirajul zilnic va fi de 150.000 de exemplare, pentru care se estimeaza 300.000 de cititori.

Distribuit pe strada

Echipa de 30 de oameni ai redactiei "Compact" va concepe publicatia pentru a putea fi citita dimineata, in mijloacele de transport in comun. Formatul ziarului mizeaza pe accesibilitate si confort, de unde si dimensiunile "compacte".

Prin layout-ul modern si simplu isi propune sa atraga si sa fidelizeze un public-tinta cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani. Ziarul are 16 pagini color si prezinta stirile importante ale zilei. Un numar de pagini speciale va fi dedicat anumitor domenii de nisa. Scopul este constituirea unei alternative la mediile traditionale de comunicare, ca televiziunea, radioul si internetul.

Reteaua de distributie proiectata pentru Bucuresti are 230 de puncte. Cutii speciale cu sigla ziarului au fost deja montate in apropierea statiilor mijloacelor de transport in comun.

Conducerea publicatiei a anuntat mobilizarea unor echipe de tineri, care vor suplimenta punctele fixe de distributie, in special in intervalul orar 7.00-8.30, varful traficului matinal. Pagina web a ziarului apare maine la adresa www.compact.info.ro.

"Ringier isi consolideaza portofoliul"

Thomas Landolt, director general al Ringier Romania, a spus ca lansarea noului tip de publicatie se inscrie in politica de extindere a trustului elvetian.

Articol integral in EVZ