[c:4:d]Raspunsul lui Marko Bella nu-l onoreaza, a afirmat ministrul Justitiei, Monica Macovei, in emisiunea Romania la Raport de la MIX FM, referindu-se la reactia presedintelui UDMR in urma apartitiei interviului acordat de ministru.

Intrebata de Andreea Pora in ce relatii este cu membrii Executivului, Monica Macovei a spus ca de aproape doua luni a ajuns la concluzia ca Guvernul nu mai lucreaza in echipa. Ea sustine ca UDMR este formatiunea care s-a opus permanent si consecvent masurilor anticoruptie.

[c:2:d] „Am ajuns la concluzia ca nu mai e o echipa. Iata ce se intampla. De prin februarie, cel putin, am ajuns la concluzia asta. Astfel de reprosuri din partea mea pot fi facute si altor partide. Am constatat ceea ce s-a intamplat in raport de UDMR, care mi s-a parut consecvent impotriva acestor masuri anticoruptie. Parca celelate partide au mai alternat" a spus Monica Macovei.

Ministrul Justitiei sustine ca nici Parlamentul, nici partidele politice nu au facut obiectiuni de fond la proiectele prezentate. Monica Macovei afirma ca pana acum doua luni nu s-a dorit discutarea proiectului privind infiintarea agentiei de integritate pentru controlul averilor si a celui de finantare a partidelor politice.

Ea nu poate spune ce anume deranjeaza partidele politice, pentru ca nu au existat discutii pe aceste teme. Ministrul afirma ca UDMR este singura formatiune care a refuzat orice negociere, cu toate ca cele doua proiecte sunt gata inca de anul trecut.

[c:3:d] "Brusc, am inceput sa trebuiasca sa negociem politic proiectele anticoruptie, iar agentia de integritate ca si legea finantarii partidelor au fost initial anul trecut blocate direct de domnul Marko Bella. UDMR n-a vrut sa se discute pana acum. N-a venit cu chestiuni punctuale anul trecut cand am venit cu acel proiect. Bun, prost l-am produs si am zis hai sa-l discutam.

A fost scos de pe ordinea de zi si trecut sa-l discutam in Coalitie si n-a mai fost discutat in Coalitie. Abia acum s-a pus problema asta. Pana acum doua saptamani s-a refuzat dialogul politic", a declarat Monica Macovei.

[c:1:d]Gyorgy Frunda: Monica Macovei darama intr-o zi ce construieste in luni

Deputatul Gyorgy Frunda sustine ca Monica Macovei nu simte jocul politic in echipa si tot ce construieste in cateva luni darama intr-o zi.

In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, deputatul UDMR a spus ca reprosurile pe care i le aduce ministrului Justitiei se refera la faptul ca nu a cerut intalniri in cadrul Coalitiei, al Guvernului sau al partidelor pentru discutarea problemelor pe care le are, inainte de a face declaratii publice.

"Doamna Macovei are lucruri foarte bune pe care le face, are o tarie iesita din comun, cateodata este de doua ori barbat, nu de trei ori femeie. Jos cu palaria in fata ei, dar alteori, tot ce construieste luni de-a randul darama intr-o zi prin comportamentul dansei, prin felul ei de-a fi, ceea ce nu este OK", a afirmat Gyorgy Frunda.