Evolutia fara sincope a marilor jucatori din piata telefoniei le permite acestora sa aiba in vedere noi achizitii sau lansari de produse. Cosmote, ultimul intrat in aceasta competitie, se pregateste sa cumpere lantul de magazine Germanos, unul dintre cei mai mari retaileri din domeniu. In ceea ce priveste produsele si serviciile, Orange si Vodafone pregatesc lansarea telefoniei 3,5 G.

Strategia Vodafone este insa grevata in aceste momente de zvonul privind o posibila vindere a pachetului sau majoritar de actiuni catre un consortiu de fonduri de investitii. Subsidiara din Romania a gigantului telecomunicatiilor are insa o evolutie financiara extrem de buna, cu perspective de ameliorare in urmatorii ani.

Referitor la Romtelecom, autoritatile au semnat, in sfirsit, contractul cu firma care va oferi consultanta pentru listarea la Bursa a actiunilor detinute inca de statul roman. Conform opiniei a numerosi analisti, listarea va spori considerabil profitul inregistrat de stat, mai ales ca bursa aleasa pentru aceasta operatiune este cea din Londra.

In ceea ce priveste serviciile de internet, saptamina trecuta a aparut o statistica privind impactul internetului de mare viteza. Conform acestei statistici, tot mai multi romani prefera acest tip de serviciu. Si a XV-a editie a CERF a demonstrat apetenta romanilor pentru solutiile inovatoare din IT&C, tirgul anuntindu-se un real succes.