Atac dur al liberalilor la adresa partenerilor din Alianta. La Reuniunea Tineretului Liberal, desfasurata duminica, la Palatul Parlamentului, liberalii i-au criticat pe democrati pentru colaborarea cu PSD si l-au caracterizat pe Traian Basescu drept un presedinte comunist.

Printre cei care au adus aceste acuzatii s-au numarat deputatul PNL, Crin Antonescu si presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban. In opinia acestora, PD si Traian Basescu nu ar fi reusit fara sprjinul PNL.

Cei doi au apreciat ca in cazul in care guvernul Tariceanu ar fi inlaturat de la putere, PNL ar trebui sa intre in Opozitie.

"Eu cred ca PNL trebuie sa fie pregatit sa dea piept cu electoratul ca Partid National Liberal.

Trebuie sa ne asumam oricand si sa fim pregatiti oricand pentru orice fel de conjunctura defavorabila, care sa duca la prabusirea actualului Guvern si la o eventuala rupere a Aliantei si a coalitiei de guvernamant.

Si opinia mea, pe care am impartasit-o si colegilor mei, este ca PNL, in cazul in care Guvernul Tariceanu cade in urma unei motiuni de cenzura sau in urma vreunui alt procedeu aflat la limita Constitutiei, trebuie sa ramana in opozitie si sa inceapa sa construiasca singur un viitor pentru Romania" - a afirmat Ludovic Orban.

"Daca nu exista PNL, Traian Basescu s-ar fi aflat astazi, probabil, in locul lui Adrian Nastase, "dand cu subsemnatul" la Parchet despre casa din Strada Mihaileanu", a mai precizat Orban.