Garantia ce trebuie depusa ar putea fi de 1 miliard de euro. Termenul-limita de depunere a scrisorilor de interes pentru preluarea administrarii Fondului Proprietatea a fost stabilit pentru 15 mai, a declarat agentiei Mediafax presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului, Nicolae Ivan.

„Initial era planificat termenul de 1 mai, dar dupa ce am discutat cu consultantul juridic international, Allen&Overy, am decis sa lasam un interval mai lung pentru a permite obtinerea unor reactii preliminare din partea potentialilor manageri ai fondului", a mentionat Ivan.

Fondul Proprietatea a publicat, in data de 21 aprilie, anunturi in presa internationala pentru selectarea administratorului Fondului, care contin doar termenul-limita de inaintare a scrisorilor de interes, stabilit pentru 15 mai.

Pana la sfarsitul saptamanii trecute au fost depuse 14 scrisori de interes, de catre Goldman Sachs, Erste Sparinvest, Union Bancaire Privee, HBSC, PIMCO Europe Ltd, Richmond Asset Management, Clariden Bank, UBS AG, Julius Baer Investment Management LLC, Strategic Investment Group, East Capital, Euclid Infotech Pvt Ltd (EIPL), Wellington management International Ltd si Ashmore Investment Management Limited.

Dupa primirea scrisorilor de interes, Fondul trimite participantilor un material informativ, cu criteriile potentiale de selectie, pe baza caruia potentialii administratori isi vor fundamenta ofertele.

Una dintre conditiile de participare la competitia de administrare a Fondului este depunerea unei garantii, care ar putea fi de circa un miliard de euro.

„Am cerut ca societatea de administrare sa aiba posibilitate de raspuns la cererile de dauna, care ar putea fi formulate de actionari in ipoteza aparitiei unor erori de management, in limita a 30% din valoarea Fondului.

Managerul trebuie sa ne demonstreze ca, daca actionarii il dau in judecata, are posibilitatea sa plateasca", a mai spus Ivan.

Citeste articolul complet in Gandul