Discursul pe care l-a sustinut Mircea Dinescu la Timisoara in fata unei audiente liberale a provocat reactii virulente din partea PD. Evenimentul Zilei o citeaza pe Elena Udrea care a declarat ca Dinescu e platit de Patriciu.

Gandul evidentiaza comportamentul Monei Musca care a criticat comportamentul liderilor PNL in timp ce Cotidianul il citeaza pe Emil Boc care ii acuza pe liberali de duplicitate.

Evenimentul Zilei

Pamfletarul Mircea Dinescu agita apele in Alianta

Fostul consilier prezidential Elena Udrea, actualmente membru PD, a reactionat la criticile lui Dinescu. Udrea i-a acuzat pe liberali de "neputinta politica", iar despre "pamfletar" a spus ca este "un om platit de Dinu Patriciu".

"Un om platit de Patriciu nu stiu cata incredere poate sa-mi inspire mie si celor care stiu exact pe ce se bazeaza atitudinea dansului", a declarat Udrea.

Mircea Dinescu si Dinu Patriciu detin, din octombrie 2005, trustul de presa "Satirikon", care are in administrare publicatiile "Dilema veche", "Plai cu Boi", "Aspirina saracului" si "Romania Literara". Parteneriatul din afaceri s-a extins insa si in plan personal. Dinescu a fost alaturi de Patriciu la tribunal cand instanta judeca cererea de arestare a omului de afaceri.

Dinescu: "Udrea si Basescu au gandire de mafioti"

Mircea Dinescu recunoaste parteneriatul cu Dinu Patriciu, insa sustine ca acesta nu-l plateste ca sa scrie.

"Pe vremea comunismului, cand il criticam pe Ceausescu, eram platit de KGB. Acum, daca il injur pe Basescu, sunt platit de Patriciu. Astia au gandire de mafioti, si Udrea si Basescu. (É) Nu am nevoie sa ma plateasca Dinu Patriciu ca sa scriu ce cred eu. Ma platesc singur, pentru ca sunt patron la ziar", a declarat Dinescu, citat de Mediafax.

Cat priveste relatia cu Basescu, Dinescu sustine ca s-a suparat pe presedinte cand Andrei Plesu a plecat de la Cotroceni. "Iar Plesu a plecat, dupa ce Basescu l-a injurat, intr-o noapte de ebrietate", a spus el.

Gandul

Pamfletul „Despartirea de Basescu" le-a placut liberalilor, dar i-a jignit pe democrati

Nu toti liberalii s-au amuzat copios de pamfletul poetului. Mona Musca a declarat, sambata, la Brasov: „Dinescu poate sa spuna orice, el este scriitor, nu este in PNL, e talentat, dar reactia liberalilor trebuia sa fie alta, avand in vedere ca, de abia cu cateve clipe inainte, vorbeau de unitate. Pacat!".

Musca, fost ministru al Culturii, este marginalizata in partid dupa criticile sale la adresa premierului Tariceanu, iar pledoaria sa pentru sobrietate poate fi interpretata si in acest context.

Foarte afectata pare sa fi fost si Elena Udrea, care a spus ca PNL ii inspira „un fel de neputinta politica".

Fosta consiliera a presedintelui Basescu a declarat, nici mai mult, nici mai putin, ca Dinescu este „un om platit de Dinu Patriciu", ceea ce l-a facut pe poet sa replice ca Udrea si Basescu „au gandire de mafioti". Si liderul PD Emil Boc s-a suparat. „Sunt dezamagit de comportamentul din ultima vreme al PNL.

(...) Nu cred ca este moral si corect sa incurajezi acest pamflet, cu critici jignitoare la adresa lui Traian Basescu si, implicit, impotriva PD", a spus presedintele democrat.

Cotidianul

„Despartirea de Basescu" incaiera PD cu PNL

Pamfletul „Despartirea de Basescu", citit de Mircea Dinescu la Timisoara, in cadrul unei reuniuni organizate de PNL, si aplauzele la scena deschisa ale liberalilor au inflamat PD si au generat un razboi al declaratiilor intre cele doua partide.

Liderul PD Emil Boc a dat prima replica, spunind ca este dezamagit de atitudinea manifestata la Timisoara de liberali.

„Nu a fost un accident, ci a fost ceva regizat, o actiune organizata si bine pregatita, pe care nu putem sa o tratam decit ca pe o actiune duplicitara a colegilor liberali." Boc considera ca un astfel de comportament nu poate fi tolerat, l-a calificat ca fiind demagogic si a conchis: „Nu a fost o manifestare importanta a PNL in care sa nu fie si mesaje anti-PD si anti-Traian Basescu".

Boc a fost „secondat" de vicele Ioan Oltean, care a afirmat, printre altele: „Nu pot sa cred ca omul care este astazi prim-ministru si datoreaza acest lucru in exclusivitate lui Traian Basescu sa rida in hohote la pamfletul lui Dinescu.

Evenimentul de la Timisoara a prilejuit iesirea la rampa si a Elenei Udrea, care a afirmat ca PNL ii inspira „un fel de neputinta politica", iar despre Mircea Dinescu ca este un om platit de Dinu Patriciu".

Printre cei care au criticat comportamentul liderilor PNL s-a aflat si liberala Mona Musca: „Dinescu poate sa spuna orice, el este scriitor, nu e in PNL, e un lider de opinie, e talentat, dar reactia liberalilor trebuia sa fie alta, avind in vedere ca de-abia cu citeva clipe inainte vorbeau de unitate".