Presedintele Traian Basescu a fost operat, luni noaptea, de hernie de disc la Spitalul Universitar din Viena, Austria.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu a declarat la Realitatea Tv ca operatia s-a incheiat cu bine si ca a durat doua ore.

Deocamdata informatiile sunt contradictorii, avand in vedere ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a declarat marti dimineata la Radio Romania Actualitati ca la ora 7.00 Traian Basescu se afla inca in operatie.

Medicii austrieci vor prezenta, in aceasta dimineata, in jurul orei 11.00, primul buletin medical dupa interventie.

Ministrul Nicolaescu a explicat ca starea lui Traian Basescu se inrautatise si ca singurul spital din Romania unde putea fi operat era Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala dar medicii care ar fi trebuit sa faca interventia chirurgicala fusesera de serviciu toata ziua de ieri si nu mai puteau sa mai faca inca o operatie de urgenta. Astfel presedintele a decis sa se opereze la Viena.

Ministrul Sanatatii nu a vrut sa dea mai multe detalii mentionand ca doar familia presedintelui tine legatura cu echipa de medici austrieci. Traian Basescu este insotit la Viena de sotia sa si de medicii personali.

Surse citate de Antena 3 afirmau ca, inainte de interventie, Traian Basescu ar fi avut ambele picioare aproape paralizate si acuza dureri insuportabile.

Dupa sapte ore de investigatii medicale efectuate de doua comisii medicale, presedintele Traian Basescu a parasit, luni seara, Spitalul Elias. Ministrul Sanatatii a declarat ca rezultatele analizelor arata ca seful statului trebuie operat de urgenta. Conform Adrianei Saftoiu, presedintele a decolat spre Austria in jurul orei 22.30, pentru a fi operat intr-o clinica particulara.

Traian Basescu a renuntat la interventia pregatita la Spitalul Universitar la sfatul comisiei medicale constituite la nivelul Ministerului Sanatatii. Surse medicale au declarat ca presedintele a optat pentru operatia in strainatate pentru a scapa de dispute si pentru ca nu era multumit de conditiile asigurate in tara.

Sorin Oprescu anuntase luni ca Basescu va fi operat in cursul noptii, la Spitalul Universitar. Seara, dupa decolarea aeronavei prezidentiale, Sorin Oprescu a declarat ca presedintele ar fi beneficiat in Romania de aceleasi conditii medicale de care va beneficia si in strainatate.