Comisia Europeana a amanat pana in luna septembrie sau octombrie luarea unei decizii privind data integrarii Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, transmite Reuters.

"Progresele in toate domeniile vor fi evaluate de Comisie in septembrie", se precizeaza intr-o nota interna care a circulat luni printre oficialii europeni. Acestia au dezbatut subiectul in cursul zilei de luni si vor mai avea o runda de consultari marti dimineata.

Unul dintre participantii la discutii a relatat ca atat in cazul Bulgariei cat si al Romaniei va mai fi prezentat un raport la inceputul lunii octombrie.

Acelasi oficial a declarat presei, citand din proiectul de recomandare ca "in lumina progreselor globale inregistrate de Bulgaria si Romania, Comisia considera ca ar trebui sa fie posibil ca cele doua tari sa fie pregatite pentru aderare la 1 ianuarie 2007".

Leonard Orban, secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene, a declarat pentru HotNews.ro ca este convins ca raportul de marti va precia o data clara: "Va fi una dintre cele trei variante despre care se vorbea: 2007, 2008 sau 2007 conditionat. Dupa parerea mea doar prima si ultima varianta sunt de luat in considerare".