Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, s-a intalnit cu reprezentantii SC Electroputere Craiova pentru a discuta stadiul pregatirii privatizarii societatii Electroputere Craiova. Liderii sindicali au fost informati cu privire la decizia AVAS de a vinde pachetul de actiuni detinut la societate, varianta lichidarii fiind exclusa.

Conducerea AVAS a luat legatura cu reprezentantii unor firme de top pe plan mondial: Bombardier, Althom, DAB, pentru a afla care este interesul acestora pentru privatizarea societatii craiovene, informeaza un comunicat al AVAS.

Societatea are 2.950 de salariati si produce, in principal, locomotive, transformatoare si motoare electrice.

Potrivit sursei citate, firmele contactate si-au manifestat interesul pentru privatizarea Electroputere, urmind ca fiecare companie sa prezinte un plan de afaceri. In paralel, AVAS continua demersurile de due diligence cu firma austriaca Atech.

Cu exceptia Atech, nici una dintre companiile mentionate nu este interesata de preluarea integrala a societatii Electroputere.

Electroputere se afla in Prioritatea 1 de privatizare a AVAS pentru acest an, decizia de privatizare, in intreg sau pe centre de profit, urmand a fi luata de conducerea AVAS dupa analiza planurilor de afaceri ale firmelor interesate de pachetul de 62,8% din actiunile Electroputere Craiova.