Un restaurant cu terasa din lemn, la malul raului Sado, din Portugalia. Palmieri, la fiecare pas. Sunt 80 de kilometri de Lisabona. Aici, orasul turistic Alcacer do Sal, renumit pentru cele mai frumoase plaje din zona litorala Alentejana. "Buna ziua! Poftiti!", se aude dinauntru.

Miroase a peste, a scoici, a fructe de mare. Inauntru, chelneri romani, o bucatareasa romanca si una portugheza. Proprietari: doi romani, Mihai Codreanu (36 de ani) si prietena lui, Iulia Palsoiu (21 de ani).

Sunt de aproape trei ani si jumatate in Portugalia, iar de doi ani de zile locuiesc in Alcacer. Au un restaurant, "Down Town", sunt la inceput cu o firma de constructii si vor sa dezvolte un parteneriat romano-portughez, in exportul de lemn.

"Am plecat din tara sa ne facem un rost. Fratele meu era deja de 10 ani aici. Restul familiei e in Romania, mama, tata, unchi, matusi. N-am mai fost acasa de trei ani si jumatate. Ne e dor. Diferenta dintre Romania si Portugalia e mare, dar tot tara mea imi place mai mult!"

Articol integral Adevarul