Compania romanesca BitDefender este singura din Estul Europei inclusa in Top 100 al celor mai de interes companii europene, publicat in aceasta luna de catre revista americana RedHerring, publicatie mondiala specializata in analiza potentialui de afaceri al companiilor din intrega lume, informeaza un comunicat remis presei.

In ultimul numar, revista prezinta topul anual al celor mai atractive companii private din Europa, pentru potentiali investotori. BitDefender este nominalizata aici ca fiind printre cele mai de succes companii IT de pe batranul continent, fiind singura din Europa de Est mentionata in analiza:

http://www.tmcnet.com/usubmit/2006/05/09/1641400.htm

Cele 100 de companii europene castigatoare au fost selectate din mii de nominalizari, venite din mediul de business, de la analistii pietei, precum si de la editorii si colaboratorii revistei americane. Selectia invingatorilor s-a facut prin studierea tehnologiei specifice, analizarea calitatii managementului, situatia financiara si competitivitatea pe piata internationala.

„Nominalizarea BitDefender intre cele mai interesante 100 de companii din Europa este un succes pentru industria romaneasca in ansamblul ei. BitDefender este acum cel mai cunoscut produs IT romanesc in lume. Dezvoltarea marcii BitDefender va continua la aceleasi standarde inalte care ne-au adus recunoasterea la nivel mondial.

Obiectivul nostru pentru 2006 este sa transformam BitDefender intr-un simbol al industriei de inalta tehnologie din Europa de Est, cel mai cunoscut produs la nivel mondial intre cele realizate in aceasta regiune”, a declarat Daniel Ionescu, directorul BitDefender.

BitDefender a inregistrat o triplare a cifrei de afaceri in fiecare din ultimii 5 ani. La sfarsitului anului viitor, compania va detine peste 2% din piata mondiala de antivirus, cu o absorbtie de piata ce va depasi 120.000.000 USD. BitDefender se vinde in prezent in peste 180 de tari.