Directorul Sectiei Judetene de Informatii Brasov, Maricel Gavrila, a fost demis, miercuri, din functie, din cauza "disfunctiilor manageriale manifestate in activitate".

Potrivit unui comunicat de presa, conducerea SRI a mai decis "constituirea unei comisii de cercetare a deficientelor inregistrate pe fluxul de informare atat la nivelul Sectiei Judetene de Informatii Brasov, cat si la cel al unor unitati din centrala institutiei".

Totodata, s-a decis "reevaluarea si reverificarea tuturor datelor si informatiilor detinute referitoare la criza gripei aviare, concomitent cu asigurarea preciziei informatiilor care vor fi introduse in fluxul de informare catre institutiile care gestioneaza criza".

Serviciul Roman de Informatii reitereaza ca, potrivit atributiilor legale, va continua sa informeze autoritatile abilitate in legatura cu disfunctionalitati care pot aparea in gestionarea gripei aviare.

Masura destituirii sefului SRI Brasov a aparut in urma criticilor aduse de presedintele Traian Basescu, care s-a declarat "total dezamagit" si a considerat "descalificant" raportul SRI privind gripa aviara. Seful statului a apreciat ca documentul reflecta "un tip de cardasie intre autoritatile locale si SRI din zona Brasov"

SRI a dat publicitatii, marti, un document desecretizat privind posibilele cauze ale aparitiei recentelor focare de gripa aviara, conform careia "nu poate fi exclusa ipoteza aparitiei focarului in urma unor importuri de pasari".