O noua suspiciune de gripa aviara a aparut si in sectorul 5 al Capitalei - a anuntat Prefectura Bucuresti. Testele rapide au indicat prezenta virusului H5 la o pasare dintr-o gospodarie situata pe Strada Nufarul Galben.

Echipele de interventie au identificat in gospodarie sase persoane (trei adulti si trei copii), carora li s-a administrat Oseltamivir.

Strada Nufarul Galben este situata in cartierul Ferentari, in apropiere de perimetrul intrat in carantina din sectorul 4 al Capitalei.

Directorul adjunct al DSP Bucuresti, Florin Popovici, a declarat ca s-a aflat de ieri de aceasta suspiciune - transmite Realitatea TV.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat ca nu s-au mai confirmat alte cazuri suspecte de gripa aviara in zona.

Virusul gripei aviare a mai fost confirmat si in sectoarele 2 si 4 ale Capitalei. Marti, in sectorul doi a fost ridicata carantina de gradul 1, fiind mentinute celelalte masuri care se impun in astfel de situatii.

In zona de carantina, Primaria sectorului 4, impreuna cu ADPP 4, au

distribuit inca de la prima ora alimente si apa cetatenilor aflati in

perimetru. Au fost impartite locuitorilor 300 de paini, 400 conserve,

180 sticle cu apa minerala si 300 doze de cafea. In jurul orei 13,

masini ale primariei au distribuit dulciuri si apa minerala.

Urmeaza ca in cursul dupa amiezii, alte cantitati de alimente sa fie impartite locuitorilor din zona aflata in carantina. Tot in jurul pranzului,

muncitori de la ADPP 4 si REBU au trecut la colectarea resturilor

menajere ambalate de populatie in saci de plastic, urmand ca masini

speciale sa transporte gunoiul la locurile de incinerare.

  • Galerie foto: Gripa aviara - Carantina in sectorul 4