Parlamentul irlandez va finaliza joi, 25 mai 2006, procesul ratificarii Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informeaza agentia bulgara de stiri Focus News, citand surse din ambasada Bulgariei in Irlanda.

Potrivit Focus News, Parlamentul Irlandei va decide joi, 25 mai 2006, in privinta ratificarii Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

Daca votul parlamentului irlandez va fi unul pozitiv, Irlanda va deveni al 18 - lea stat membru UE care ratifica Tratatul de aderare a celor doua tari la Uniunea Europeana.

Marti, 23 mai 2006, Consiliul de Ministri al Republicii Franceze a adoptat proiectul de lege privind ratificarea Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, documentul urmand a fi aprobat in perioada urmatoare de cele doua camere ale Parlamentului francez, Adunarea Nationala si Senatul.

Pana in prezent, documentul a fost ratificat de 17 tari membre UE, respectiv Slovenia, Slovacia, Ungaria, Grecia, Estonia, Republica Cipru, Republica Ceha, Spania, Italia, Suedia, Malta, Letonia, Polonia, Lituania, Marea Britanie, Portugalia si Austria.