Senatorul liberal Mona Musca va cere grupului parlamentar PNL, conducerii partidului, Aliantei si Coalitiei sa analizeze de ce parlamentarii puterii au votat pentru modificarea Legii 112. Daca legea va trece sub forma votata de deputati, fostii chiriasi au scapat de restrictia de 10 ani care ii impiedica sa-si vanda casele nationalizate cumparate.

In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, Mona Musca a apreciat ca modificarile votate de deputati, incalca principiul predictibilitatii, pentru ca o lege nu se modifica pe parcurs. Senatorul apreciaza ca acest principiu este incorect atat fata de chiriasi, cat si fata de proprietari.

“In primul rand, Legea 112 a fost o lege incorecta fata de proprietari. In al doilea rand, modificarea ei, prin acel articol si posibilitatea de a vinde acele apartamente nu este corecta fata de predictibilitatea legii, adica oamenii trebuie sa stie la ce se pot astepta din partea unei legi, nu o modifici pe parcurs.

Ar trebui sa se ingrijoreze liderii de grup, ma refer la domnul Crin Antonescu, si in egala masura domnul Bogdan Olteanu, care in Guvern s-a ocupat de legile proprietatii.”, a spus Mona Musca.

Senatorul nu-si explica votul din Camera Deputatilor, mai ales ca in Senat s-a votat pe dos, iar Guvernul si Comisia juridica au dat aviz negativ acestei propuneri.