Presedintele Traian Basescu a facut progrese semnificative referitor la stabilitatea si coordonarea mersului - a anuntat luni dupa amiaza medicul Mihai Berteanu, de la Spitalul Elias, unde se afla internat seful statului. Berteanu a precizat ca in timpul weekend-ului, presedintele Basescu a continuat programul de recuperare conform planului, ca in orice zi normala de lucru.

Mihai Berteanu a afirmat, insa, ca nu stie data la care seful statului va fi externat. In ceea ce priveste vizita de lucru pe care presedintele Traian Basescu urmeaza sa o efectueze marti si miercuri la Paris, medicul Berteanu a afirmat ca seful statului nu are nevoie de fiziokinetoterapeut sau de orice alt aparat de recuperare.

"Presedintele nu are dureri si ne asteptam ca lucrurile sa decurga in mod normal. Intre intalnirile oficiale, in pauzele dintre intalnirile oficiale, domnul presedinte va face, in mod individual si independent, o serie de exercitii terapeutice pe care le-a invatat in clinica" - a adaugat Berteanu.

Pe de alta parte, democratii sunt hotarati sa nu ofere nici un detaliu opiniei publice referitor la restructurarea guvernului, pana cand nu vor ajunge la un acord politic cu restul partidelor din coalitie. Presedintele partidului, Emil Boc, a declarat luni ca mai intai trebuie stabilita structura noului executiv si apoi va fi pusa problema persoanelor care vor ocupa aceste functii.

Potrivit Radio Romania Actualitati, Boc a precizat ca nu e de acord cu ideea renegocierii protocolului coalitiei lansata de UDMR ca o conditie pentru restructurarea guvernului.