Autoarea britanica Zadie Smith a castigat marti 6 iunie 2006 Premiul Orange pentru Literatura cu cel de-al treilea roman al sau On Beauty (“Despre frumusete”).

Editura Leda parte componenta a Grupului Editorial Corint anunta in avanpremiera, lansarea la sfarsitul acestui an a romanului On Beauty (“Despre frumusete”) castigator al Premiului Orange 2006.

Martha Kearney, Presedinta juriului, a spus: "Dupa una dintre cele mai animate si mai de durata discutii din istoria premiilor Orange, am decis sa acordam Premiul de anul acesta romanului On Beauty de Zadie Smith."

Premiul Orange pentru Literatura a fost infiintat de compania de telefonie cu acelasi nume in anul 1996 pentru a celebra si promova in intreaga lume, autoarele de literatura. Premiul Orange este acordat celui mai bun roman al anului scris in engleza de catre o femeie.

Zadie Smith s-a nascut in nord-vestul Londrei in 1975. Ea este autoarea romanelor White Teeth (“Dinti albi”) care va aparea in toamna acestui an la Editura Leda si The Autograph Man, ambele fiind nominalizate pentru Premiul Orange pentru Literatura. On Beauty (“Despre frumusete”) a mai fost nominalizat si pentru Man Booker Prize in 2005.

White Teeth (“Dinti albi”) a fost publicat in Marea Britanie in anul 2000 fiind incununat de numeroase premii literare, printre care Premiul Guardian si Premiul Whitbread pentru debut, Premiul James Tait Black pentru fictiune si Premiul Commonwealth Writers.