Ajutoarele federale pentru victimele uraganelor Katrina si Rita, folosite pentru vacante exotice, operatii de schimbare de sex, divorturi si meciuri de fotbal.

Fondurile oferite prin Agentia pentru Managementul Situatiilor de Urgenta (FEMA) au finantat de fapt diferite scheme financiare care nu au nici o legatura cu ajutorarea sinistratilor, releva un raport al Congresului american.

Raportul afirma ca o parte din bani a fost folosita pentru cumpararea de bilete la meciuri de fotbal, pentru finantarea unor concedii sau chiar pentru plata unui avocat, implicat intr-un proces de divort.

Si daca asta nu era de ajuns, cu banii pentru sinistrati a fost platita si o operatie de schimbare de sex! Agentia si-a recunoscut greselile, insa a anuntat ca „doar“ 16 milioane de dolari au fost deturnati catre proiecte fara legatura cu ajutorarea sinistratilor.

Cardurile de debit oferite persoanelor afectate de uragan au fost folosite pentru cumpararea de bijuterii, sampanie si chiar casete cu filme erotice.

Articol integral in Cotidianul