Penalitati pentru neplata facturilor la termen

de     HotNews.ro
Miercuri, 5 iulie 2006, 0:00Guvernul a decis eliminarea termenului de gratie de 30 de zile, acordat dupa data scadentei pentru plata facturilor, de care beneficiau agentii economici debitori, potrivit Legii nr. 469/2002 privind unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale. Partile contractuale au posibilitatea acordarii unui termen de gratie convenit de comun acord si stipulat prin contract.

Executivul a modificat, printr-un proiect de Lege, Legea nr.469/2002.
Potrivit noilor reglementari, in contractele incheiate, partile contractante pot prevedea ca in cazul neindeplinirii pana la scadenta sau pana la un alt termen stabilit convenit a obligatiilor efectuarii platilor, debitorii sa plateasca in afara sumei datorate, penalitati pentru fiecare zi de intarziere. Calculul penalitatilor incepe cu prima zi de dupa data scadentei.

Modificarea legislativa adoptata de guvern are scopul de a imbunatati circuitul comercial, lasand la latitudinea partilor contractuale posibilitatea acordarii unui termen de gratie. Plata cu celeritate de catre debitori in termenul scadent prevazut in contract va putea limita acumularea de pierderi, dobanzi si penalitati calculate.


1308 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică