Senatorul PSD Razvan Theodorescu va primi verdictul din partea CNSAS, daca a turnat sau nu la Securitate, fara sa fie nici macar audiat. Ieri, Cazimir Ionescu a anuntat ca membrii Colegiului au primit "documentatia" in cazul lui Theodorescu de la Departamentul de Investigatii al Consiliului si este posibil ca verdictul sa fie dat in sedinta de joi a Colegiului.

Cazimir spune insa ca senatorul PSD nu va fi audiat: "Avem o documentatie care nu presupune nici un fel de intrebari din partea membrilor Colegiului. Am ajuns la concluzia ca nu este nevoie de nici un fel de audiere".

In concluzie, potrivit lui Cazimir, fiecare membru al Colegiului "va studia individual" documentele, iar joi se va stabili prin vot daca Theodorescu a fost turnator al Securitatii.

In urma cu cateva saptamani, "R.L." v-a prezentat un document care atesta faptul ca dosarul de informator al Securitatii al lui Theodorescu a fost distrus in iarna lui 1989. In speta, numele actualului senator PSD aparea pe o lista a dosarelor distruse intocmita de SRI.

Imediat dupa aparitia materialului in ziarul nostru, senatorul PSD s-a jurat cu mana pe inima ca el nu a facut politie politica, ba chiar ca a fost urmarit de Securitate. In plus, a cerut presedintelui CNSAS, Claudiu Secasiu, sa se sesizeze din oficiu si sa cerceteze informatiile detinute in legatura cu el in arhivele fostei Securitati.