Acord de cooperare romano-spaniol pentru combaterea criminalitatii

de     HotNews.ro
Miercuri, 12 iulie 2006, 0:00


Autoritatile romane si spaniole vor colabora pentru combaterea criminalitatii, potrivit proiectului de lege pentru ratificarea conventiei dintre Romania si Spania privind cooperarea in lupta impotriva criminalitatii, aprobat miercuri de guvern.

Prin conventia semnata la Madrid la 30 martie 2006, cele doua tari vor colabora pentru combaterea unei vaste arii de fapte penale, cum ar fi: imigratia ilegala si traficul de fiinte umane, formele organizate ale infractiunilor impotriva libertatii sexuale, traficul, producerea si comertul ilegal cu stupefiante, spalarea banilor si alte produse ale activitatii infractionale, traficul ilegal de arme sau bunuri culturale, etc., informeaza comunicatul de presa al guvernului.

Colaborarea se va extinde si in lupta impotriva terorismului sau a infractiunilor impotriva proprietatii intelectuale.

Potrivit sursei citate, autoritatile din cele doua tari vor face schimb de informatii si isi vor acorda reciproc asistenta pentru identificarea, anchetarea si cautarea persoanelor care au comis sau care sunt suspectate de comiterea unei infractiuni pe teritoriul uneia dintre parti, precum si a complicilor sau instigatorilor acestor persoane.

De asemenea, cooperarea se aplica in domeniul cautarii pe teritoriul uneia dintre parti a oricarui obiect care are legatura cu infractiunile prevazute de Conventie, in domeniul schimbului de informatii si acordarea sprijinului necesar pentru transferul sau tranzitul persoanelor returnate sau expulzate, pentru realizarea livrarilor controlate de stupefiante, etc.

Proiectul de lege urmeaza a fi trimis Parlamentului, in vederea adoptarii.51 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version