Raidurile lansate duminica de fortele israeliene in Liban au provocat numeroase victime, cel putin 17 civili fiind ucisi si alti 37 raniti numai in atacul asupra unei localitati situate la sud-est de Beirut, relateaza AFP, citand bilanturi ale politiei libaneze.

Trupurile a opt civili au fost evacuate de sub ruinele a doua case din Aabba, localitate aflata la 70 de kilometri sud-est de Beirut. Cele doua locuinte au fost distruse in urma unui atac al aviatiei israeliene, soldat cu moartea membrilor a doua familii.

Operatiunile de salvare s-au desfasurat cu dificultate, din cauza continuarii atacurilor asupra zonei si a mijloacelor limitate de care dispun echipele de interventie.

Alti trei civili au fost ucisi si 11 au fost raniti in urma avarierii unei case cu doua etaje aflate la intrarea in Nabatiye, atacate cu rachete lansate de elicopterele israeliene, a precizat politia libaneza.

Patru civili au fost ucisi si alti zece raniti intr-un raid al elicopterelor israeliene asupra unei locuinte din satul Bourj Chemali, situat in apropiere de portul Tyr, la 83 de kilometri sud de Beirut. Alti doi civili au fost ucisi si cel putin trei au fost raniti intr-un atac cu rachete lansat de un elicopter israelian asupra unei case din Deir Qanoun an-Nahr, aflat la est de Tyr.

Distrugerea unei case amplasate la intrarea in Tyr s-a soldat cu ranirea unui civil, insa echipele de salvare se tem ca sub ruinele locuintei s-ar mai putea afla si alte persoane.

La Aita, sat situat la est de portul Tyr, un bombardament israelian a provocat ranirea a patru civili.

Un atac asupra unei cladiri din centrul portului Tyr s-a soldat cu zece morti si 20 de raniti. O racheta lansata de un elicopter israelian a cazut asupra intrarii intr-un imobil unde se aflau mai multe familii refugiate din satele de la granita cu Israelul. Cladirea apartinea Apararii civile libaneze, avand amplasat pe acoperis un radar al acesteia.

Conform unui bilant partial realizat de AFP, de la inceperea atacurilor israeliene asupra Libanului, au fost ucisi 120 de civili, alti 317 fiind raniti. Bilantul nu include victimele inregistrate la periferia de sud a Beirutului, atacata in mod constant de aviatia israeliana incepand de sambata.