Sibiul vorbeste in maghiara, germana, engleza, franceza si finlandeza, poarta haine negre, pantaloni de piele si bocanci. Ca de nicaieri, au navalit in oras mii de rockeri. Care cu cortul in spinare, care doar cu vreo salteluta si speranta ca or sa gaseasca vreun suflet mare dispus sa-i adaposteasca peste noapte.

Hotelurile de patru stele nu sunt pentru ei. Nici restaurantele cu meniu in limbi straine. Berea ieftina, covrigii si ce se mai gaseste de vanzare la chioscuri sunt absolut suficiente. N-au batut drumul pana aici ca sa se lafaie in cine stie ce lux. Pe toti i-a manat in lupta unul si acelasi lucru: ARTMANIA.

Adica un festival care a adunat proiectiile de film, lansarile de carte, expozitiile si concertele intr-un amalgam care, macar la prima vedere, parea destul de riscant. Ceea ce s-a petrecut week-end-ul acesta la Sibiu a contrazis prezicerile sumbre ale scepticilor. Felul in care a aratat, pret de trei zile, orasul e un motiv suficient de bun pentru urmatoarea editie a evenimentului.

Articol integral in Gandul