La receptia lucrarilor de constructii si instalatii finantate din fonduri publice va fi obligatorie prezenta reprezentantiilor Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC).

Hotararea a fost adoptata miercuri de evecutiv prin modificarea si completarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora si vizeaza asigurarea obiectivitatii si impartialitatii controlului exercitat, informeaza un comunicat al guvernului.

Prin actul normativ se prevede introducerea mentiunii privind valoarea declarata a investitiei in procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Comisia de receptie va examina, in mod obligatoriu, valoarea declarata a investitiei, prin cercetarea vizuala a constructiei si analizarea documentelor continute in cartea tehnica a constructiei.

In functie de valoarea declarata a investitiei urmeaza a fi stabilite impozitele si taxele datorate catre bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale. Pe termen indelungat, aplicarea acestei masuri va contribui la imbunatatirea activitatii de calculare, constatare, control si colectare a impozitelor si taxelor locale.