Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, afirma ca nu se va sustrage verificarilor si nu ca are nimic de ascuns in cazul plangerilor penale depuse impotriva sa, aspecte cercetate de catre comisia speciala intrunita, joi, la Cotroceni.

"Am luat la cunostinta, din comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale, despre faptul ca, in baza Legii 115/1999, a fost constituita comisia speciala pentru analiza plangerilor formulate impotriva mea", spune Atanasiu.

"Vreau sa precizez, inca de la inceput, ca nu ma voi sustrage verificarilor si ca nu am nimic de ascuns in privinta aspectelor ce urmeaza a fi cercetate", adauga ministrul Apararii.

El cere ca rezultatele analizei sa fie inaintate justitiei si spune ca are incredere in "neimplicarea politicului in actele pe care le infaptuieste".

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, l-a acuzat pe ministrul Apararii, de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, dupa ce acesta a declarat ca are informatii de la Directia de Informatii Militare, PNL si din alte surse despre cum "da pe surse informatii catre presa Adriana Saftoiu".

Si deputatul PSD, Eugen Bejinariu, il acuza pe Teodor Atanasiu de abuz in serviciu si de “o ruptura intre el si Seful Marelui Stat Major al armatei".