Trenurile CFR circula cu intarzieri tot mai mari

de     SmartFinancial.ro
Luni, 24 iulie 2006, 0:00Circulatia trenurilor se va desfasura cu limitari de viteza cuprinse intre 70 -100 km/h pentru trenurile de calatori si 50-70 km/h pentru trenurile de marfa. In urma avertizarii transmise de Ministerul Mediului, temperaturile vor depasi 35-36 de grade Celsius in mai multe judete ale tarii, precum si in Bucuresti, informeaza CFR SA.

In perioada de canicula (32 - 40 grade Celsius in aer), temperaturile inregistrate la nivelul sinei sunt cuprinse intre 50 si 58 grade Celsius. Reducerea vitezelor de circulatie in anumite intervale de timp, in care temperaturile depasesc limitele normale este, de asemenea, aplicata de toate administratiile de cale ferata.

Pentru asigurarea unui grad de siguranta sporit, personalul de intretinere a caii ferate va efectua, in perioada caniculara, revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina).

Preventiv, pe durate bine determinate, in cursul zilei se reduce viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa in medie cu 20-30 km/h, fata de viteza stabilita prin graficul de circulatie, fapt care va produce intarzieri in circulatia pe calea ferata.

Totodata, pe tronsonul Bucuresti - Constanta, pe langa limitarile de viteza impuse de temperaturile ridicate, circulatia trenurilor de calatori va fi influentata si de lucrarile de reabilitare care se desfasoara pe sectiunile Bucuresti Nord - Baneasa, Baneasa - Pantelimon (sectiuni inchise), Pantelimon - Fundulea si Fetesti - Constanta (se circula pe un singur fir).

Din cauza lucrarilor de reabilitare intre Bucuresti Nord - Pantelimon, traficul feroviar este deviat pe rutele Bucuresti Nord - Chitila - Buftea - Mogosoaia - Otopeni - Voluntari - Pasarea - Constanta sau Bucuresti Obor - Pantelimon - Pasarea - Constanta, iar intre statiile Pantelimon - Fundulea, Fetesti - Ovidiu, Saligny Est - Mircea Voda si Dorobantu - Basarabi trenurile circula doar pe un singur fir.


53 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version