Situatia din Orientul Mijlociu devine din ce in mai critica. Cel putin 13 soldati israelieni si-au pierdut viata, miercuri, in confruntarile cu membrii miscarii Hezbollah. Dupa cum transmite France Presse, in localitatea de frontiera Rmeich sunt blocati 25.000 de refugiati libanezi, care au cerut de urgenta apa, alimente si medicamente.

Intre timp, oficialii libanezi au anuntat ca distrugerile provocate de bombardamentele israeliene se ridica pana in prezent la doua miliarde de dolari.

In acelasi timp, oficialitatile adunate in Conferinta de la Roma nu au fost in stare sa elaboreze nici macar o declaratie de principiu dupa 15 zile de razboi. La discutii nu au fost invitati chiar reprezentantii partilor beligerante, Israelul si Libanul. Conferinta de la Roma s-a sfarsit totusi cu hotararea de a da un ajutor imediat refugiatilor libanezi.

Un raid asupra postului FINUL din Khiam, sudul libanez, s-a soldat cu moartea a patru observatori ONU - un chinez, un austriac, un canadian si un finlandez. Kofi Annan, secretarul general al ONU, a denuntat acest act "aparent deliberat" si a cerut autoritatilor israeliene o ancheta aprofundata. De cealalta parte, israelul si-a cerut scuze pentru incident spunand ca va investiga cazyul