Conducerea PSD a anuntat duminica faptul ca saptamina viitoare va analiza propunerea conservatorilor (PC) de izolare politica a Partidului Democrat. PSD s-a mai declarat nemultumit de situatia a numerosi alesi locali social-democrati care "au trebuit" sa treaca la alte partide.

Purtatorul de cuvant PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, in sedinta de marti, conducerea PSD va formula un raspuns la apelul Partidului Conservator de a izola din punct de vedere politic Partidul Democrat.

Anuntul vine dupa ce joi 17 august PC a decis, in cadrul Biroului Politic, ca inainte de data de 1 ianuarie 2007 sa gaseasca o formula de guvernare din care sa fie exclus PD.

"Nu ne propunem sa iesim de la guvernare inainte de 1 ianuarie 2007, dar vom cauta formula prin care esicherul politic romanesc sa fie altfel asezat inainte de 1 ianuarie 2007", a sustinut liderul conservator Dan Voiculescu, care a mai spus ca poarta discutii in acest sens cu toate partidele politice.

Revenind la PSD, Cristian Diaconescu a mai spus ca Biroul Politic al partidului va analiza si un propriu pachet de legi privind siguranta nationala.

Pe de alta parte, conducerea PSD urmeaza sa faca o analiza si a situatiei alesilor locali social-democrati care au parasit partidul. In cadrul sedintei BPN, se va discuta si despre modalitatile prin care acestia vor fi actionati in instanta.