Doctorul Serban Bradisteanu - autorul primului transplant de cord din Romania - a fost operat la inima, iar starea lui este buna. Interventia chirurgicala a durat o ora si a fost realizata, sambata, la Spitalul Universitar de Urgenta din Capitala, transmite Radio Romania Actualitati. Operatia a fost realizata de o echipa formata din trei medici din Italia si unul din Targu Mures.

Bradisteanu este cercetat de procurorii DNA in legatura cu modul in care au fost achizitionate echipamente medicale din fonduri Phare in valoare de 20 de milioane de euro, pentru sistemul penitenciar.

In 18 august, Tribunalul Bucuresti a prelungit, cu 30 de zile, interdictia de a parasi tara in cazul doctorului Bradisteanu, masura ce a fost contestata de medic.

Totusi, procurorii DNA au dispus interdictia de a parasi tara in cazul medicului Stefan Bradiseanu, motivand ca acesta intentioneaza sa plece in Statele Unite, iar anchetatorii au apreciat ca doctorul s-ar putea sustrage urmaririi penale.

Licitatia publica pentru atribuirea contractului a fost organizata de Ministerul Justitiei, in timpul mandatului Rodicai Stanoiu, beneficiar fiind fosta Directie Generala a Penitenciarelor, iar sef al comisiei de licitatie doctorul Serban Bradisteanu, la acel moment senator in Parlamentul Romaniei, ales pe listele PSD.