Scoala incepe cu proteste

Profesorii vor boicota festivitatea de deschidere a anului scolar

de     HotNews.ro
Marţi, 5 septembrie 2006, 0:00Un nou an scolar, o noua criza. Care pleaca tot de la salarii, profesorii fiind nemultumiti de lefuri. Liderii sindicatelor din invatamint ameninta cu boicotarea festivitatii de deschidere a anului scolar si cu un mare miting de protest, programat chiar la 15 septembrie.

Motivul? Guvernul nu si-a indeplinit promisiunile facute anul trecut, cel mai mare of al profesorilor fiind nerealizarea unei noi legi a salarizarii personalului bugetar. Reamintim ca anul trecut a avut loc o greva generala in invatamint, deblocata doar ca urmare a promisiunii autoritatilor de a realiza o lege a salarizarii bugetarilor.

De asemenea, sindicalistii au smuls atunci promisiunea de a primi fonduri de peste un miliard de euro pentru proiecte de dezvoltare si infrastructura.

Andrei Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI), a declarat pentru HotNews.ro ca sindicatele cer o intilnire de urgenta cu premierul pentru a debloca situatia. „In caz contrar, ne gindim la greva”, anunta Cornea.

Si presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamint „Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu, a anuntat miscari de protest. „Vom boicota deschiderea anului scolar. Sa vina parlamentarii si sa deschida ei anul cu declaratiile lor pompoase despre asa-zisele realizari”, a declarat Isvoranu pentru HotNews.ro.

Nemultumirile sindicalistilor sint legate de inexistenta unei legi a salarizarii si de pastrarea vechilor grile de plata pentru cadrele didactice. Reprezentantii profesorilor vor discuta marti cu o delegatie guvernamentala compusa din ministrii Sebastian Vladescu, Gheorghe Barbu, Mihail Hardau, secretarul de stat Vasile Nistor si consilierul primului-ministru, Valentina Contescu.

Presiune sindicala si in Franta

Cu probleme similare se confrunta sistemul de invatamint si in Franta. Conform presei din Hexagon, sindicatele sint pregatite de greva daca autoritatile isi vor pune in aplicare planul de concediere a citorva mii de cadre didactice.

Masura ar putea fi luata ca urmare a planului de "descongestionare" a programei scolare, ceea ce inseamna ca din orar ar putea disparea o serie de cursuri considerate impovaratoare pentru elevi. Si odata cu cursurile vor disparea si profesorii.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


716 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  nu e educatie - nu e nimic ! (Marţi, 5 septembrie 2006, 11:29)

  vergwf [anonim]

  AU DREPTATE !

  sunt platiti foarte prost !

  si asta in comparatie cu alte institutii ale statului unde se huzureste ... astia macar fac ceva.
 • 0 (0 voturi)    
  Extraordinar (Marţi, 5 septembrie 2006, 12:04)

  Gigel de romania [anonim]

  Extraordinar.. ce sa zic.. sunt platiti prost.. Ca restul cum or fi platiti ? Tu te raportezi numai la parlamentari si magistrati ?

  Uita-te la omul de rand care munceste pt acelasi salariu ca si ei si nu "munceste " 3 ore pe zi stand pe scaun la tigara si batandu-si joc de copiii altora. ( si cu 3 luni vacantza- culmea tupeului !!)

  Nu le convine, sa se duca in tarile mai vestice, sa dea cu matura, sa vada cum se castiga banul- au numai fitze in cap si sunt niste rebuturi care nici de reciclari nu sunt buni.

  Dau meditatii pe ZECI de milioane si ii obliga pe copii sa faca, ca altfel ii pocnesc prin clase si la note.
 • 0 (0 voturi)    
  pt gigel (Marţi, 5 septembrie 2006, 12:44)

  io [anonim]

  gigele tu ai terminat vreo scoala?

  ar fi trebuit sa spui: "la scoala trebuind sa aiba de a face cu prostii altora"

  are dreptate primul, in comparatie cu alte institutii bugetare unde se freaca manganul, in invatamant se castiga prost si cu uzura psihica destul de mare...
  cei care dau pregatiri sunt profesorii buni si pentru alea fac ore suplimentare

  gigelus, trebuia sa te faci profesor daca te oftica vacanta aia de 3 luni...
 • 0 (0 voturi)    
  asta (Marţi, 5 septembrie 2006, 12:46)

  eu [anonim]

  Ma asta care scrie cu pseudonimu' Gigel , chiar ca esti un Gigel probabil ca ai facut 10 clase la scoala complementara ..
 • 0 (0 voturi)    
  parerea mea... (Marţi, 5 septembrie 2006, 13:12)

  the highlander [anonim]

  dupa parerea mea munca de profesor nu este grea... dar este munca intelectuala, totusi. un profesor nu poti compara cu un vanzator de la alimentara, care nu castiga deloc bine, dar nu are stiinta si cultura unui profesor, nu a facut scoala.
  eu sunt de acord, ca un profesor sa castige bine!
  cand alegi meseria, te uiti foarte bine cat o sa castigi. la ora actuala se fac profesori:
  1. cei care nu au intrat la facultate de inginer,
  2. cei care cauta un loc de munca sigur (profesorii sunt parca betonati in scoli, nu se pot schimba), fara riscuri
  3. si cei care vor sa lucreze cu copii, din pasiune.
  daca sar castiga bine in invatamant situatia ar fi altfel. studentii buni ar alege sa se faca si ei profesori, si astfel calitatea invatamantului ar creste, ar aparea profesori noi, buni (!). dar pana cand castigi mai bine in alte domenii, situatia nu se va schimba: elevii buni nu se fac profesori, ci se fac ingineri si lucreaza ca ingineri pe urma, iar multi profesori pleaca din invatamant is cauta sa castige mai bine in alt domeniu...
 • 0 (0 voturi)    
  Educatia -> incotro ? (Marţi, 5 septembrie 2006, 13:15)

  elev nemultumit [anonim]

  N-am habar de grila de salarizare a profesorilor, dar eu cred ca ar trebui sa se faca o diferentiere in functie de rezultatele pe care le au.

  Nu ar trebui sa aiba o importanta foarte mare la stabilirea salariul profesorilor urmatoarele doua criterii: gradul didactic, respectiv vechimea in invatamant. Pot fi alte criterii mai bune. Ar trebuie oare sa corelam rezultatele elevului cu performanta profesorului ? Nu, ca nu se poate stabili niciodata o relatie directa intre cele doua. Aceste lucruri depind si de "material", si de "sculptor" dar si de "instrumente". Olimpiadele si concursurile pot reprezenta un mod de a stabili calitatea dascalilor, dar nu e de neglijat nici un invatator de la tara care lucrand cu acelasi material ca si predecesorul a obtinut rezultate mult mai bune.

  Ca o solutie de compromis, pentru a avea o imaginea comparativa asupra calitatii invatamantului intr-un judet, sau chiar mai mult in tara, am putea apela la urmatorul sistem:
  Pentru fiecare obiect si clasa ministerul sa compuna teste grila care sa fie date tuturor elevilor, indiferent daca e de la sat sau din "Tudor Vianu" din Bucuresti. Rezultatele acestor teste sa fie trecute intr-o baza de date a ministerului. Aceste teste vor fi date spre a vedea o evolutie in bine sau in rau a elevilor profesorului X. Aceasta evolutie pozitiva ar trebuie urmarita, nu altceva.Fiecarei scoli ar trebui sa-i fie data o suma fixa +o alta suma proportionala cu rezultatele de la teste. Sumele ce revin scolilor ar trebuie, sub indrumarea ministerului, sa fie indreptate spre profesorii care sunt pe o cale ascendenta.

  Trec in clasa a 12-a. Pana acum am dat peste profesori de engleza ce ma invatau sa scriu "discoveri" sau "readdi", sau chiar mai rau , profesorii cu probleme psihice.Faptu` ca ai probleme psihice, nu inseamna ca esti nebun. Faptu` ca esti examinat sa se vada daca ai probleme psihice nu inseamna ca ai probleme psihice. Sunt nuante pe care unii nu vor sa le perceapa.
 • 0 (0 voturi)    
  Educatia-> Incotro ?(2) (Marţi, 5 septembrie 2006, 13:50)

  elev nemultumit [anonim]

  Eu cred ca se impun examinari psihologice o data la 5 ani. Parintii isi pot da copiii pe mana unor oameni cu probleme. Oare n-ar trebui sa fie feriti de acest risc?

  Profesorii cei mai buni prefera sa isi exercite doar pe jumatate competenta in scoala. Cealalta jumatate o exercita acasa cu meditatiile. Practic scoala a devenit pentru ei un loc in care sa-si faca reputatie si publicitate, iar acasa locu` unde castiga 100 RON la 2 ore (20 RON x 5 elevi ). Deci daca tin 5 zile pe saptamana meditatii cate 2 sedinte pe zi , unii pot sa ajunga si pana 4000 RON pe luna!!!!!!

  Dar asta nu-i nimica , cei care nu se duc la meditatii, nu pot sa zic ca sunt persecutati, dar cand vezi cum elevi ce cu tot cu meditatii tot buni de nimic sunt iau 2 , iar din 2 profu` face 10, iar tu cu un 7 muncit tot cu 7 ramai, te intrebi daca mai are rost sa mergi la scoala .

  Acestea sunt cazuri izolate, SPER, dar sunt cazuri grave.Altii nici macar nu-si mai tin orele. Vin , si cica au treaba, si completeaza integrame, iar noi, elevii suntem obligati sa ne pierdem timpu, sa stam in banca si sa nu scoatem nici un cuvant.

  Mentalitatea elevilor de astazi este urmatorea:-- La scoala nu se invata nimic. Un elev ce se duce la meditatii are prima sansa la examene.--Scoala a devenit un lucru impus prin care se trece , pentru ca in ultima instanta sa obtii diplome.

  Nu vreau sa spun ca toti profesorii sunt niste nemernici profitori ce asteapta sa te oblige sa vii la pregatire. Acestia sunt probabil numai 3-4% din totalitatea profesorilor.Acest argument este deseori, in mod nejustificat, folosit impotriva restui de 96-97%.La fel este si cu rezultatele elevilor la Olimpiadele Internationale si uita ca acesta este un segment nesemnificativ in raport cu cei 4 milioane de elevi. Ei aduc ca argument performantele acestora si chiar mai mult il extrapoleaza, voit sau nevoit , la nivelul celor 4 milioane.
 • 0 (0 voturi)    
  Educatia si rezultatele (Marţi, 5 septembrie 2006, 14:08)

  FLxN [anonim]

  Am fost si elev, am fost si profesor. Stiu ce inseamna si sunt perfect de acord. Nu sunt doar 3 ore la tigara, sunt 6-10 ore de lucru din care vrei sa vezi rezultate. Si o luna este vacanta (la fel si ca un muncitor de rand), fiindca sunt bacalaureate, sunt admiteri, si sunt si pregatiri pentru inceperea noului an scolar. De exemplu, profesor de informatica inseamna si 3 ore pe zi in plus de laborator cu cate o clasa. Si in fiecare clasa sunt cel putin 3 elevi care te scoate din sarite, si vrei sa lasi balta totul. Dar sunt constient ca sunt alti 20 de elevi care vor sa invete, dar pur si simplu te termina psihic un elev din fiecare clasa. Iar eu am plecat la o firma de soft unde primesc de 5 ori mai mult ca si profesor (cu tot cu orele de meditatii).
  Nu esti profesor daca nu iti place sa fi profesor. Si acum mai dau meditatii, dar nu pentru bani, pentru nevoi, ci pentru ca imi place, si mi-e dor de a profesa. Si daca ar fi salarul macar dublu de cat este acum, m-as intoarce fara nici o ezitare.

  ............... Parerea mea ..................
 • 0 (0 voturi)    
  Profesorii- o bataie de joc- io (Marţi, 5 septembrie 2006, 14:46)

  Gigel de romania [anonim]

  Dupa cum cititi... din fericire nu sunt profesor si am trecut prin mai mult de 10 clase, chiar daca putorile de profesori si-ar fi dorit sa opresca multi elevi si studenti akolo unde sunt ei in prezent.

  Imi pare sincer bine, dragii mei elevi, ca luati atitudine- taraturile care te obliga sa faci meditatii cu ei ca sa isi umble buzunarele de zeci de milioane ar trebui trimise la sapa- ca sa vada si ei cum se castiga banii pe care ii cer altora.

  Ca sunt intelectual nu ma impiedica sa vad ce se intampla in jur. Uzura psihica in inavtamant :)))) - uzati-i fratilor- sunt niste ratati care scriu "discoveri" sau "readdi", cum bine zice un elev de clasa a 12 - a. Nu merita nici un ajutor de somaj, macar, pe bune !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Sunteti nitel cam redusi unii dintre voi - nimic surprinzator de altfel ... va stiam ! (Marţi, 5 septembrie 2006, 15:10)

  bvtrbgg [anonim]

  Finlandezii investesc in educatie. Norvegienii si suedezii la fel. Zeci de milioane de euro - ANUAL.

  Ati auzit de Nokia ? De Volvo ? De Saab ?
  De Dacia Logan ?

  Ati auzit de sistemul de asigurari sociale nordic ?
  Dar de cel romanesc ?

  No .. apai dragi "intelectuali" - exact asta e si diferenta !

  Hai pa !

  p.s. educatia costa mult - dar frate ! - SA VEZI cat costa cand nu o ai !!!!!


  p.s. stii cat castiga un sef de bacalaureat ? 3-4 milioane lei ! - CUM DREAQ SA NU FURE EXAMENUL LA BANII ASTIA ?


  P.S. STITI LA CE EVAZIUNE FISCALA E SUPUS BUGETUL STATULUI ? ... cate Bentleyuri, Land Rovere si Mertzane vezi in Bucuresti cel putin 40% din ele sunt facute din EVAZIUNE FISCALA.

  p.s. O SA MURITI LA COADA VACII - AIA CE SUSTINETI CA PROFESORII NU TREBUIE PLATITI - e adevarat trebuie diferentiati !
 • 0 (0 voturi)    
  Parerea voastra... (Marţi, 5 septembrie 2006, 15:24)

  Costel [anonim]

  Dupa cum observ in cele scrise de unii se aduc numai cuvinte josnice profesorilor si ma face sa cred ca au trecut prin scoala "taras-grapis".Sigur nu v-a placut sa invatati si nu ati avut niciodata un respect pentru oamenii care ar fi putut sa va ajute sa va creati un viitor mai bun.
  Nu neg faptul ca nu exista si "uscaturi" in sistem, dar hai sa nu generalizam.Sunt foarte multe cadre didactice cu performante deosebite, care au format zeci de mii de elevi.
  Unii spun referitor la salarii sa le comparam cu ale altor categorii! Cu cine? Cu muncitorii necalificati? Cu cei care lucreaza in confectii? Cu zidarii? Ei bine, nu! Cine nu a dorit sa aiba o meserie frumoasa si sa invete , sa stea acolo unde ii este locul! Dar sa stiti un lucru ,astazi multe alte categorii sunt mult mai bine platite decat cadrele didactice. Asadar dragi profesori luptati pentru un trai decent "intotdeauna speranta moare ultima"! BAFTA!
 • 0 (0 voturi)    
  Inv. preuniversitar nu include doar gimanziu si liceu (Marţi, 5 septembrie 2006, 15:38)

  Fost invatator [anonim]

  @gigel...
  Se pare ca Gigel (si nu doar el) uita ca inv. preuniversitar mai include si invatatori si educatoare pe langa profesorii de gimnaziu si cei de liceu. Si tin sa amintesc, pentru Gigel & Co., ca unul dintre acesti invatatori / profesori i-au invatat sa citeasca si sa scrie (ca sa poata acum sa posteze comentarii impotriva profesorilor...). Tot pentru cei care "injura" profesorii pe forumuri, trebuie facuta precizarea ca un invatator / profesor nu munceste doar in cele x ore pe care le cuprinde norma didactica, ci se mai mulnceste si acasa ... se corecteaza lucrari, se pregatesc materiale, se fac planificari...Sa nu mai spun de cazurile in care invatatorul / profesorul cumpara materiale pentru clasa din banii lui, pentru ca scoala nu are fonduri. (inca mai exista cazuri, e drept ca in Bucuresti).
  In aceste conditii multi oameni pregatiti pleaca din sistem, pentru a castiga mai bine in alta parte.
  Sunt de acord ca sunt "multe uscaturi" in invatamant, dar nu pot fi de acord cu opiniile de genul celei postate de GIGEL. As vrea sa aflu ce parere ar avea toti cei care folosesc "tonul" lui Gigel pentru a face comentarii nefavorabile prof. dupa o saptamana de munca in spatele catedrei.
  Dincolo de acestea, stiu ca sistemul are "multe " probleme, dar nu condamnand profesorii se vor rezolva. Mai multi bani ar rezolva probleme financiare ale acestora si, poate, ar elimina necesitatea de a face meditatii pentru completarea veniturilor.
  Iarasi, trebuie sa subliniez ca si aceste meditatii tot munca inseamna, si e normal sa fie platite.
  Iar profesorii care isi obliga elevii sa vina la meditatii fac parte din categoria mare de romani care "se descurca". Cu ce difera un astfel de profesor de un angajat care fura benzina din masina de serviciu, sau materiale de constructii... etc.
 • 0 (0 voturi)    
  invatamantul romanesc (Marţi, 5 septembrie 2006, 16:14)

  dyana [anonim]

  Cred ca este foarte bine ca profesorii incearca sa obtina ceea ce merita.E foarte greu sa inveti atatia ani, sa stai intr-un camin sau sa te chinui sa faci naveta ca sa termini o facultate.Cand reusesti sa dai licenta si incepi sa iti cauti un loc unde sa poti profesa te trezesti ca sunt locuri doar la sate sau mai stiu eu unde...Realizezi ca sunt si locuri cumparate si de fapt nu ai nici o sansa.Cand intr-un final esti admis si te bucuri ca ai gasit si tu o posibilitate de supravietuire iti dai seama ca greul de abia incepe.Elevii sunt din ce in ce mai obraznici si este greu sa suporti atatea fitze si aere.Am fost si la scoala...am fost si la discoteca..in ceea ce priveste vestimentatia nu prea am vazut mari diferente.Si cand eram la liceu aveam profesori deosebiti, care se imbracau modest pt ca salariul nu le permite altceva.Din pacate erau sfidati de elevi de bani gata,care veneau la scoala impinsi de la spate de parinti.Tot acesti elevi ajung sa treaca taras de un bacalaureat,iar apoi intra la o facultate pe care o termina tot cu 5.Tata se ocupa apoi sa gaseasca la "odor" un loc de munca bine platit si toata lumea e fericita.
  Eu respect profesorii pt ceea ce fac.Fara educatie nu am ajunge nicaieri..E drept ca oamenii ignoranti pot fi manipulati usor, dar totusi...Ministerul Invatamantului ar trebui sa ia masuri pana cand nu va fi prea tarziu.
 • 0 (0 voturi)    
  despre invatamant (Marţi, 5 septembrie 2006, 16:34)

  BAJ CARMEN [anonim]

  Sa o faca ei sunt oameni ca noi toti cu famili si necesitati ei nu o fac din dragoste pentru elevii ca alfel nu iar abuza si pretinde bani .Se folosesc de ei ca intotdeauna si cum gradul de cultura este mic pica multi in plasa.
  Si asa ce mai au de pierdut copii caliate proastra profesorii fara specializari si pshihopedagogie facem meditatii, platim scolile de sus pana jos ..Legea educatiei este ambigua si interpretabila si multe altele noi parintii nu ai sustinem caci am suferit mult de pe urma scolii
 • 0 (0 voturi)    
  ujkyguytg (Marţi, 5 septembrie 2006, 16:46)

  uvtiufgv [anonim]

  Profesorii se vor folosi de elevi atata timp cat educatia in Romania e platita extrem de prost si e extrem de ieftina.

  Nu e nici acoperita de la buget in masura in care ar trebui...

  Faptul extrem de pozitiv e ca se scot diplomati ca pe banda (desi uneori angajatorii angajazeaza niste ciurucuri de te sperii).

  Totusi eu sunt de acord cu meditatiile si alte surse de venit ale profesorilor atata timp cat salarul nu le acopera necesitatile statului social pe care trebuie sa il aiba un profesor in societate.

  Cu aceasta ocazie multumesc profesorilor care m-au ajutat. Unii dintre ei au fost niste oameni extraordinari.

  Sper sa nu moara traditia scolii romanesti.

  Hai bafta !
 • 0 (0 voturi)    
  sfertodoctii (Marţi, 5 septembrie 2006, 16:46)

  silviu [anonim]

  Mi-ar face placere sa cred ca sunt putini sfertodocti precum domul (???) Gigel! Dintre colegii lui s-au srans cei care strigau "noi muncim, nu gandim"
  Numai cei ce n-au fost la catedra si au trecut prin scoala ca gasca prin apa pot scrie ca profesorii nu fac nimic, ca nu merita un salariu mai bun. Povestea cu meditatiile este pusa din totdeauna pe tapet pentru a justifica salariile mici. Se uita urmatoarele aspecte:
  - nu se cer meditatii la toate disciplinele si la toate clasele
  - banii castigati la meditatii sunt castigati prin munca; daca ar fi singurii gastigati prin evaziune fiscala bugetul tarii ar fi mult mai bogat
  - daca parintii ar fi constienti de valoarea sau nonvaloarea odraslelor, probabil ca nu ar mai fi nevoie de atatea meditatii
  - totodata, daca elevii ar dori intr-adevar sa invete, ar putea fi reclamati profesorii care impun venirea la meditatii, fara teama de rasbunari.
  Daca parintii nu ar mai considera scoala ca pe un loc de parcare pentru copii sau ca pe o fabrica de diplome la fel de valabile ca banii falsi, atunci invatamantul ar putea merge mai bine.
  Desigur ca trebuie gandit un nou sistem de salarizare care sa tina sema mai mult de valoarea omului din invatamant (indiferent de functia pe care o ocupa, pentru ca nu trebuie uitate nici cadrele didactice auxiliare si personalul muncitor, care sunt la fel de prost platiti in comparatie cu alte sectoare de stat), nu numai de vechime. Este destul de greu, atata timp cat evaluarea o fac tot cei din sistem. Chiar daca nu sunt foarte concludente, ar trebui tinut seama de rezultatele obtinute la examenele nationale de la toate nivelele (chiar si pentru absolventii clasei a patra ar trebui o verificare). In acest fel ar ramane in scoli numai cei ce vor sa faca treba.
 • 0 (0 voturi)    
  Jenant (Marţi, 5 septembrie 2006, 17:05)

  sorin [anonim]

  Mi se face greata de toti grevistii astia, indiferent din ce categorie profesionala fac parte. Nu iti convine jobul, schimba-l! Cauta ceva mai bine platit, nu sta pe 3-7 milioane. Sau daca te multumesti cu atat nu mai face galagie. De fiecare data la inceputul si sfarsitul anului profesorii fac greva. Plus ca astia noi sunt prosti de bubuie, vezi examenele de titularizare. Mi se face sila....
 • 0 (0 voturi)    
  Nevoia de educatie (Marţi, 5 septembrie 2006, 17:06)

  Dani [anonim]

  Cand citesc pareri care vorbesc despre profesori ca si cand ar fi cine stie ce lenesi si profitori ma gandesc oare daca stiu ce inseamna sa fii profesor. Si cred ca habar nu au pentru ca daca ar sti, ar tacea! A fi profesor este o meserie pe care o practici ca iti place sau pentru ca nu ai alta solutie. A fi profesor este o implinire pentru cei care o fac din vocatie, dar si un mare stres. Nu poti sa vii in fata elevilor oricum, ci trebuie sa fii un model. Nu iau in calcul exemplele negative, avem de astea peste tot. Dar cand principala ta sursa de venit este aproape o bataie de joc, cum poti oare sa fii un model? Inteleg ca nu sunt bani, dar e vina profesorilor oare? Gestul lor este de inteles. Ca sa progresam in vreun fel, avem nevoie de educatie si de educatori care sa-si faca treaba. Dar unii nu intelege. Se pare ca multi vad astazi in scoala o pierdere de vreme. Sa speram ca unii din acestia nu vor ajunge sa ne conduca destinele.
 • 0 (0 voturi)    
  Despre profesori (Marţi, 5 septembrie 2006, 17:16)

  Johny [anonim]

  Daca va uitati pe site vedeti ca este un articol legat de salariul mediu net pe economie: 842 ron. Net. Vreau sa va spun ca un profesor cu vechime intre 6-10 ani are un salariu mediu lunar net mai mic decat aceasta suma.

  Si legat de meditatii. Oameni buni, credeti ca dupa programul de la scoala, daca salariul ar fi decent, ar mai vrea vreun profesor sa faca meditatii acasa??

  Nu cred, in condittile in care ar avea o leafa decenta.

  dar o fac pentru ca sunt obligati.

  La fel e si in invatamantul universitar. Un lector dr. castiga in jur de 850 ron!
  Din aceasta cauza multi parasesc sistemul.
 • 0 (0 voturi)    
  Pt. Gigel de rromania (Marţi, 5 septembrie 2006, 18:39)

  Yaki [anonim]

  Gigele, se vede ca nu prea iubesti profesorii. Cred ca te-ai chinuit mult sa treci clasa.
 • 0 (0 voturi)    
  Treziti-va!!!!!!!!!!!! (Marţi, 5 septembrie 2006, 18:56)

  Roxy braila [anonim]

  Mi se face sila cand citesc comentarii de genul "cui nu-i convine salariul sa plece in alta parte" dar daca ar pleca toti?daca in scurt timp nimeni nu mai doreste sa profeseze pentru ca au gasit salariul dorit in alta parte?CE V-ATI FACE FRATILOR?NICI MACAR SA SEMNATI PENTRU SPANIA SAU ITALIA NU ATI FI IN STARE FARA DASCALI!!Poate intr-o buna zi invatamantul romanesc isi va recapata statutul care-l merita si profesorilor nu le va mai fi jena sa spuna ca lucreaza in acest sistem cand sunt intrebati?Vreti calitate? Aduceti cadre didactice de calitate?cum?scapati de aceia care sunt fani ai vechiului sistem si platiti cum trebuie aceasta munca, pentru ca cel mai greu se formeaza un om si asta se face in scoala!!!
 • 0 (0 voturi)    
  ptr.gigel de RO. (Marţi, 5 septembrie 2006, 18:58)

  eu si,eu [anonim]

  Mai,incultule tu,stii ce inseamna sa inveti si sa devii profesor,inginer ori doctor?stii mai,cit trebuie sa ti tocesti creeri?Si un profesor/invatator sa suporte toate magariile elevilor de bani gata care la fel ca tine nu au nimic in cap de cit par si acela ciufulit .tu,gigele cred ca aitrecut doar pina la 4 clase restul lea platit taicatu ori mata cuvreo functie avuta mai sus dar la fel ca tine fara nimic in cap.Poate doar in buzunare .
  RUSINE MAI gigele,
 • 0 (0 voturi)    
  Rosii si oua peste ochisori pentru profesori (Marţi, 5 septembrie 2006, 19:11)

  Alex [anonim]

  Astept cu nerabdare manifestarile profesorilor, o sa am ocazia sa ii umplu cu rosii si oua. Pai poate ati uitat, dar acesti profesori i-au dat lui ‚sofronica’ lui Columbeanu 10 la franceza si apoi spuneau ca este de o inteligenta nemaivazuta. Cu doua saptamani inainte „sofronica” declara la Paris ca habar nu are o boaba de franceza. Nu ma deranjeaza nota, dar sa afirmi ca este de o inteligenta nemaivazuta, solita un raspuns plin de rosii stricate si oua.
 • 0 (0 voturi)    
  Rosii si oua peste ochisori pentru profesori (Marţi, 5 septembrie 2006, 19:11)

  Alex [anonim]

  Astept cu nerabdare manifestarile profesorilor, o sa am ocazia sa ii umplu cu rosii si oua. Pai poate ati uitat, dar acesti profesori i-au dat lui ‚sofronica’ lui Columbeanu 10 la franceza si apoi spuneau ca este de o inteligenta nemaivazuta. Cu doua saptamani inainte „sofronica” declara la Paris ca habar nu are o boaba de franceza. Nu ma deranjeaza nota, dar sa afirmi ca este de o inteligenta nemaivazuta, solita un raspuns plin de rosii stricate si oua.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru elevul nemultumit (Marţi, 5 septembrie 2006, 19:37)

  ana pauper [anonim]

  de acord: ar trebui construit un sistem care sa recompenseze
  performanta. faci treaba: ai leafa. dar educatia nu este prioritara
  pentru NICI UN GUVERN MIORITIC. in schimb, se perpetueaza
  sistemul necompetitiv de BABYSITTING ASISTAT DE STAT.
  scuze de urlete, dar m-am enervat. scopul nedeclarat al
  sistemului numit eufemistic "educativ" este sa pazeasca
  tinerimea intre 6-26 de ani, cu costuri sociale cit mai mici. hrrrr.
 • 0 (0 voturi)    
  la munca ma, nu la intins mana (Marţi, 5 septembrie 2006, 19:57)

  nenea de la ora 5 [anonim]

  Doamne, atatia profesori si atatea greseli de gramatica in comentariile astea.
  In primul rand, un profesor bun nu are de ce sa-si faca griji.
  In al doilea rand, nu uitati ca majoritatea sunteti doar niste studenti pe termen lung, niste papagali mai exact. Nu se vede nici un dram de evolutie pe fetele voastre. Puneti mana si munciti, evoluati cumva, iar banii o sa vina singuri. Asteptati sa va pice banii din cer..dar nu cumva pe spinarea elevilor vostri pe care ii iubiti?
  Cititi cu atentie...si va multumesc la fel.
 • 0 (0 voturi)    
  ...dascalii trebuiesc respectati si iubiti. (Marţi, 5 septembrie 2006, 20:09)

  Vasi [anonim]

  A lucra cu FACTORUL UMAN necesita o pregatire asidua si inclinatie profesionala, numai vorbesc de faptul ca exista o uzura nervoasa mare de tot.
 • 0 (0 voturi)    
  pardon! (Marţi, 5 septembrie 2006, 20:21)

  un nene [anonim]

  domnii, am postat si eu un mesaj nu mai vitriolat decat unele care au aparut pe site si care vad ca nu a trecut de filtrul cuiva de acolo.

  in mesaj ma refream si la intelectualul meme stoica, facusem eu o paranteza inteligenta, cu totul potrivita si la subiect.

  sper ca stelismu infocat al cenzorului este singurul motiv pentru care mesaju meu nu a trecut.
 • 0 (0 voturi)    
  le faceti jocul... (Marţi, 5 septembrie 2006, 21:26)

  Yaki [anonim]

  Profesorii care i-au dat 10 Monicai Gabor sunt de un anume tip. Si, in viitor, numai de tipul asta de profesori o sa aveti parte daca nu-i respectati pe cei adevarati. Prin urmare, copiii vostri vor fii niste imbecili si sclavii altora.
  Gunoaiele asta doresc, sa aruncati cu pietre in profesori. Si voi asta vreti sa faceti.
  Pana cand veti fii doar niste prosti ?
 • 0 (0 voturi)    
  ridicol.....din nou amenintarea cu greva!!!! (Marţi, 5 septembrie 2006, 22:31)

  bahu [anonim]

  Mereu spun ca sunt mici salariile....!!!!!Dar ce mare lucru fac profesorii astia ca sa castige ditamai salariile???Vin la serviciu ca sa stea la taclale, sa afle cine, ce , cum,in ce fel a mai facut!!!Pe deasupra sunt altii care vin sa faca parada modei sau altii care ajung p la jumatatea orei si dupa ce ca sunt in intarziere mai stau si la o mica barfa cu elevii....(mai mult...au ajuns profesorii sa se barfeasca in fata elevilor, in fata intregii clase....)!Este destul d jenant sa ajungi sa iti barfesti colegii cu elevii!!!!
  Ei bine acuma ...sa fim seriosi ...ptr ce cer marirea salariilor si ptr ce vor sa faca greva?....Ca sa poata sa barfeasca in continuare si sa stea in fumoarele scolii cu cafeluta in mana si tigarea?
  Iar daca se va ajunge din nou la greva...se va face ca si la greva din noiembrie...!Toate vor avea un sfarsit...si cine va avea d suferit???Logic , elevii(mai ales cei din anii terminali)!!!In plus ca ei sa isi recupereze banii pierduti p perioadat grevei vor incepe sa "recupereze" orele .....bineinteles p hartie!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Dreptate sau nu? (Miercuri, 6 septembrie 2006, 8:33)

  silviu deac [anonim]

  Sunt profesor. Tanar. Nici foarte bun, nici foarte rau. Mediu. Profesor de tara. Cu salariul undeva in jurul a 200 Euro.
  Atitudinea anti-invatamant este o atitudine, mi se pare mie, primitiva, pentru ca nu poti merge inainte cu pasi mari si siguri fara un sistem de invatamant puternic si bine la pus la punct. Imi veti spune ca nu cu o marire a salariilor se va realiza imbunatatirea invatamantului. Dar oare, daca salariul unui debutant, care ajunge la momentul acesta undeva intre 100-150 Euro, ar fi de vreo 400 Euro, ma intreb cati dintre cei cu valoare reala si care ar putea face diferenta ar mai migra in alte domenii sau in alte tari?
  Profesorii nu fac nimic, isi fumeaza tigara, isi beau cafeau, barfesc si au concedii imens de mari. Si pe deasupra mai fac si meditatii. E deja un tipar, impus de presa, in principal si de guvern, care judeca sistemul dupa cei cativa care se comporta dupa acest tipar. Cati profesori de romana si de matematica sunt in tara? Ca doar nu or fi toti? Restul, de biologie, de sport, de religie, de desen, de muzica etc nu fac meditatii, dar la ei nu ne gandim, ci doar la cei cativa care fac meditatii. Da, stiu si eu cazuri de profesori care fac zeci de milioane pe luna din meditatii. Dar reprezinta un procent suficient de mic incat sa nu conteze.
  Nu facem nimic si vrem si salarii mari. E dureros sa iti vezi fostii colegi de camera din facultate ca au salarii de peste 500 Euro, iar tu te zbati cu un salariu, care nu ajunge nici macar la jumatate. Ei au casa, masina, isi fac concediile prin strainataturi, iar tu... mai astepti. De ce nu plec in alta parte? De ce sa plec, atata timp cat ceea ce fac, fac din placere... si cineva trebuie sa o faca si pe asta, nu? Atunci, daca imi face placere, de ce mai cer bani? Pentru ca vreau sa traiesc din asta, nu sa supravietuiesc.
  Un profesor care se respecta, si credeti-ma sunt foarte multi in Romania, vine la scoala si in concediile si vacantele mult prea dese si prea lungi.
  Cercetati si apoi judecati
 • 0 (0 voturi)    
  Dreptate sau nu? (Miercuri, 6 septembrie 2006, 8:34)

  silviu deac [anonim]

  Sunt profesor. Tanar. Nici foarte bun, nici foarte rau. Mediu. Profesor de tara. Cu salariul undeva in jurul a 200 Euro.
  Atitudinea anti-invatamant este o atitudine, mi se pare mie, primitiva, pentru ca nu poti merge inainte cu pasi mari si siguri fara un sistem de invatamant puternic si bine la pus la punct. Imi veti spune ca nu cu o marire a salariilor se va realiza imbunatatirea invatamantului. Dar oare, daca salariul unui debutant, care ajunge la momentul acesta undeva intre 100-150 Euro, ar fi de vreo 400 Euro, ma intreb cati dintre cei cu valoare reala si care ar putea face diferenta ar mai migra in alte domenii sau in alte tari?
  Profesorii nu fac nimic, isi fumeaza tigara, isi beau cafeau, barfesc si au concedii imens de mari. Si pe deasupra mai fac si meditatii. E deja un tipar, impus de presa, in principal si de guvern, care judeca sistemul dupa cei cativa care se comporta dupa acest tipar. Cati profesori de romana si de matematica sunt in tara? Ca doar nu or fi toti? Restul, de biologie, de sport, de religie, de desen, de muzica etc nu fac meditatii, dar la ei nu ne gandim, ci doar la cei cativa care fac meditatii. Da, stiu si eu cazuri de profesori care fac zeci de milioane pe luna din meditatii. Dar reprezinta un procent suficient de mic incat sa nu conteze.
  Nu facem nimic si vrem si salarii mari. E dureros sa iti vezi fostii colegi de camera din facultate ca au salarii de peste 500 Euro, iar tu te zbati cu un salariu, care nu ajunge nici macar la jumatate. Ei au casa, masina, isi fac concediile prin strainataturi, iar tu... mai astepti. De ce nu plec in alta parte? De ce sa plec, atata timp cat ceea ce fac, fac din placere... si cineva trebuie sa o faca si pe asta, nu? Atunci, daca imi face placere, de ce mai cer bani? Pentru ca vreau sa traiesc din asta, nu sa supravietuiesc.
  Un profesor care se respecta, si credeti-ma sunt foarte multi in Romania, vine la scoala si in concediile si vacantele mult prea dese si prea lungi.
  Cercetati si apoi judecati
 • 0 (0 voturi)    
  Pacat (Miercuri, 6 septembrie 2006, 9:01)

  Adrian [anonim]

  Sunt sigur ca cei nemultumiti de salarii nu sunt profesorii de romana , matematica sau fizica....ci ceilalti care nu predau obiecte asa de importante...in ceea ce priveste guvernul....ce se le facem?sunt romani , e in caracterul lor sa minta. Este foarte rusinos ca se intampla astfel de evenimente (Tara frumoasa e Romania...pacat ca e populata )
 • 0 (0 voturi)    
  zic si eu (Miercuri, 6 septembrie 2006, 9:05)

  Ovidiu [anonim]

  Greva e binevenita. Ar trebui sa avem cat mai multe si nu numai in invatamant. Fara gluma. Clasa politica e atat de rupta de realitatea de zi cu zi si datorita indiferentei si neimplicarii noastre, a societatii civile. Nu ar trebui injurata o categorie sociala, pentru ca ei, cei care detin puterea, urmaresc de 16 ani de zile 2 lucruri: sa fim cat mai dezbinati intre noi si sa fim cat mai prosti.
 • 0 (0 voturi)    
  zic si eu (Miercuri, 6 septembrie 2006, 9:13)

  Ovidiu [anonim]

  Greva e binevenita. Ar trebui sa avem cat mai multe si nu numai in invatamant. Fara gluma. Clasa politica e atat de rupta de realitatea de zi cu zi si datorita indiferentei si neimplicarii noastre, a societatii civile. Nu ar trebui injurata o categorie sociala, pentru ca ei, cei care detin puterea, urmaresc de 16 ani de zile 2 lucruri: sa fim cat mai dezbinati intre noi si sa fim cat mai prosti.
 • 0 (0 voturi)    
  zic si eu (Miercuri, 6 septembrie 2006, 9:21)

  Ovidiu [anonim]

  Greva e binevenita. Ar trebui sa avem cat mai multe si nu numai in invatamant. Fara gluma. Clasa politica e atat de rupta de realitatea de zi cu zi si datorita indiferentei si neimplicarii noastre, a societatii civile. Nu ar trebui injurata o categorie sociala, pentru ca ei, cei care detin puterea, urmaresc de 16 ani de zile 2 lucruri: sa fim cat mai dezbinati intre noi si sa fim cat mai prosti.
 • 0 (0 voturi)    
  tot aia e (Miercuri, 6 septembrie 2006, 9:29)

  sorin [anonim]

  Domnule profesor si restul colegilor, eu zic sa va treziti la realitate. Nimeni nu va fi angajat ca debutant nici la stat nici in sectorul privat cu un salariu mare. Daca vrei sa castigi mai mult trebuie sa dovedesti intai ca esti bun si apoi vin si maririle. Vad ca faceti asta din placere, atunci daca ati hotarat sa mergeti pe calea asta, atunci mergeti asa, cu parti bune si parti rele, nu incercati sa fortati mana. E alegerea si dreptul fiecaruia in viata sa faca ceea ce crede ca e mai bine dar invatati sa suportati si consecintele actiunilor sau deciziilor pe care le luati. Nu v-a obligat nimeni sa fiti profesori, e alegerea voastra. Si incetati cu prostiile astea si cu mentalitatile comuniste in care statul trebuie sa dea la toti. Orele de la greva trecuta le-ati recuperat?? Eu tin minte ca ati chemat elevii sambata. Ei ce vina au? De ce au trebuit sa vina in timpul lor liber la scoala?Ca ati avut chef de greva? O sugestie...exista si scoli particulare, poate platesc mai bine. A...uitasem...acolo trebuie sa dai interviu, sa fii remarcabil si sa demonstrezi ca esti bun nu sa iei nota 2 sau 3 la un examen de titularizare si sa zici ca vrei sa fii profesor si ca au fost subiectele grele. Eu zic ca nu profesorii buni fac greva (ei au mereu elevi la meditati) ci cei care din diverse motive nu au performante in activitate. Toata ziua greva, greva...altceva nu stiti. La munca!!!, mai e un pic si incepe scoala!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  alte precizari (Miercuri, 6 septembrie 2006, 9:31)

  sorin [anonim]

  Nu sunt elev, sunt inginer si am terminat si o facultate. Am 29 de ani si stiu ce vorbesc...
 • 0 (0 voturi)    
  iar greva ?!? (Miercuri, 6 septembrie 2006, 9:55)

  valentin [anonim]

  Unii profesori poate ca ar trebui sa isi schimbe incadrarea din profesori in grevisti de meserie. Daca se face o statistica cred ca sunt pe locul 1 la numarul si durata grevelor pe categorii profesionale. M-am saturat sa aud de cate 2 greve in fiecare an, chipurile ca nu au bani (o data ca nu incep anul scolar si o data ca nu il inchid).
  Toata lumea munceste si nu cred ca toti sunt multumiti de salarii, insa nu ii vad decat pe ei in prim plan cu afise.

  Sa ne lase ....
 • 0 (0 voturi)    
  zic si eu (Miercuri, 6 septembrie 2006, 10:08)

  Ovidiu [anonim]

  Greva e binevenita. Ar trebui sa avem cat mai multe si nu numai in invatamant. Fara gluma. Clasa politica e atat de rupta de realitatea de zi cu zi si datorita indiferentei si neimplicarii noastre, a societatii civile. Nu ar trebui injurata o categorie sociala, pentru ca ei, cei care detin puterea, urmaresc de 16 ani de zile 2 lucruri: sa fim cat mai dezbinati intre noi si sa fim cat mai prosti.
 • 0 (0 voturi)    
  zic si eu (Miercuri, 6 septembrie 2006, 10:16)

  Ovidiu [anonim]

  Greva e binevenita. Ar trebui sa avem cat mai multe si nu numai in invatamant. Fara gluma. Clasa politica e atat de rupta de realitatea de zi cu zi si datorita indiferentei si neimplicarii noastre, a societatii civile. Nu ar trebui injurata o categorie sociala, pentru ca ei, cei care detin puterea, urmaresc de 16 ani de zile 2 lucruri: sa fim cat mai dezbinati intre noi si sa fim cat mai prosti.
 • 0 (0 voturi)    
  grevistii vietzii (Miercuri, 6 septembrie 2006, 10:19)

  gerula [anonim]

  tatal meu e invatator.
  castiga (e adevarat, cu toate titlurile si gradele luate) 1000 de lei pe luna.
  pentru banii astia, o vanzatoare lucreaza aproape trei luni si un muncitor din linia de productie lucreaza in trei schimburi.
  el lucreaza patru ore pe zi - care sunt de faot doar TREI excluzand pauzele - si are vacanta TREI LUNI pe an, platite, fireste.
  veti spune ca a facut scoala.
  scoala fac doar profesorii, care au terminat o facultate. invatatorii au facut cinci ani in loc de patru la liceu. atat.
  CE GREVA VA TREBUIE, VOUA ACESTORA?
  LA MUNCA! vorba unor forumisti, sa vina in sectorul particular, sa vada cum se castiga aici banii aia ai lor!
 • 0 (0 voturi)    
  zic si eu (Miercuri, 6 septembrie 2006, 10:52)

  Ovidiu [anonim]

  Greva e binevenita. Ar trebui sa avem cat mai multe si nu numai in invatamant. Fara gluma. Clasa politica e atat de rupta de realitatea de zi cu zi si datorita indiferentei si neimplicarii noastre, a societatii civile. Nu ar trebui injurata o categorie sociala, pentru ca ei, cei care detin puterea, urmaresc de 16 ani de zile 2 lucruri: sa fim cat mai dezbinati intre noi si sa fim cat mai prosti.
 • 0 (0 voturi)    
  zic si eu (Miercuri, 6 septembrie 2006, 10:58)

  Ovidiu [anonim]

  Greva e binevenita. Ar trebui sa avem cat mai multe si nu numai in invatamant. Fara gluma. Clasa politica e atat de rupta de realitatea de zi cu zi si datorita indiferentei si neimplicarii noastre, a societatii civile. Nu ar trebui injurata o categorie sociala, pentru ca ei, cei care detin puterea, urmaresc de 16 ani de zile 2 lucruri: sa fim cat mai dezbinati intre noi si sa fim cat mai prosti.
 • 0 (0 voturi)    
  OVIDIU, N-AI TREABA? POATE TE RETINEM (Miercuri, 6 septembrie 2006, 11:29)

  sorin [anonim]

  Ovidiu, n-ai treba? Poate te retinem...........
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Gerula (Miercuri, 6 septembrie 2006, 11:35)

  Platitorul roman [anonim]

  Domnule, sa stiti ca si mama mea este invatatoare. NU lucreaza trei-patru ore / zi, precum credeti dumnevoastra ca lucreaza tatal dumnevoastra (desi nu neg ca este posibil, la urma urmei stiti cel mai bine ce se intampla in familia dumnevoastra). Ca sa ajungi sa predai responsabil si cu rezultate acele patru ore trebuie sa te pregatesti cel putin pe atat, asta ca sa nu mai punem la socoteala corectarea temelor, a lucrarilor, pregatirea activitatilor extrascolare, pregatirea, completarea si analizarea fiselor fiecarui elev (observatii legate de reactiile si performantele copilului, psihologice etc) si in general pregatirea personala continua. Daca tatal dumnevoastra nu face aceste lucruri este un minus profesional pentru el, dar nu trebuie sa generalizati. Nu vreau sa fac aprecieri asupra nivelului salariilor din invatamant sau a caracterului just al acestuia, vreau doar sa precizez ca - in general - munca se plateste pentru importanta si nu pentru volum.
 • 0 (0 voturi)    
  greva (Miercuri, 6 septembrie 2006, 12:01)

  Alina [anonim]

  Greva este o mare eroare, atat din perspectiva elevilor, care, chiar daca nu-si dau seama, fara anii d invatamant, ar fi pierduti in ignoranta(oricum unii deja sunt), cat si din perspectiva cadrelor didactice, care nu vor obtine nimic-ca d obicei-, fiindca cei ce ar trebui sa ia masuri, sunt complet indiferenti si dau dovada de acest lucru din plin. Sora mea este a XII-a si sigur nu e incantata sa piarda materie fara sens si nici eu, mai ales k la noi la liceu chiar se invata, nu ne batem joc d ore, cum fac altii.E trist ce se intampla in invatamant,dar poate k cei care spun k nici profesorii(cel putin, o parte dintre ei) nu pot cere mai mult decat merita, au dreptate; nu stiu si nu opinez in aceasta privinta, dar ar fi bine sa se mai gandeasca si la noi.Noi -si nu ei- am suferit de pe urma celor trei saptamani de greva de anul trecut.Eu personal am petrecut la liceu opt ore pe zi!Da, opt, k si cum as fi fost la munca! E revoltator!!In plus,profesorii nu ar trebui sa se mai increada in cei de la Minister dupa cate greve esuate au existat de-a lungul timpului. Si noi am putea sa ne cerem drepturile-ce putem face cu 24 de lei noi?Nici macar sa ne cumparam caietele necesare...Si totusi, noi nu facem nimic.E adevarat k majoritatea elevilor sunt nepasatori, dar oare asta nu se datoreaza si felului in care ne sunt impuse anumite materii, doar pt. k asa zice o programa intocmita d niste oameni care habar nu au ce vrem noi sa invatam.Numai in Romania se poate intampla astfel de lucruri. De aceea, cu toate k studiem mult mai mult decat ceilalti, nu vom fi niciodata apreciati...
 • 0 (0 voturi)    
  nu comparati (Miercuri, 6 septembrie 2006, 14:21)

  pieton [anonim]

  un lucru am de spus, nu comparati profesorii cu "ceilalti care au salariul mic". Nu e tot una sa faci ani de scoala si sa iei 3, 4 milioane, salariul unui muncitor necalificat. Pe mine ma mira faptul ca inca mai exista profesori si debutanti... pentru ce sa mai intre in invatamant ?
 • 0 (0 voturi)    
  nu comparati (Miercuri, 6 septembrie 2006, 14:24)

  pieton [anonim]

  un lucru am de spus, nu comparati profesorii cu "ceilalti care au salariul mic". Nu e tot una sa faci ani de scoala si sa iei 3, 4 milioane, salariul unui muncitor necalificat. Pe mine ma mira faptul ca inca mai exista profesori si debutanti... pentru ce sa mai intre in invatamant ?
 • 0 (0 voturi)    
  ridicol.....din nou amenintarea cu greva!!!! (Miercuri, 6 septembrie 2006, 20:45)

  blabla [anonim]

  Mereu spun ca sunt mici salariile....!!!!!Dar ce mare lucru fac profesorii astia ca sa castige ditamai salariile???Vin la serviciu ca sa stea la taclale, sa afle cine, ce , cum,in ce fel a mai facut!!!Pe deasupra sunt altii care vin sa faca parada modei sau altii care ajung p la jumatatea orei si dupa ce ca sunt in intarziere mai stau si la o mica barfa cu elevii...!!!
  Ei bine acuma ...sa fim seriosi ...ptr ce cer marirea salariilor si ptr ce vor sa faca greva?....Ca sa poata sa barfeasca in continuare si sa stea in fumoarele scolii cu cafeluta in mana si tigarea?
  Iar daca se va ajunge din nou la greva...se va face ca si la greva din noiembrie...!Toate vor avea un sfarsit...si cine va avea d suferit???Logic , elevii(mai ales cei din anii terminali)!!!In plus ca ei sa isi recupereze banii pierduti p perioadat grevei vor incepe sa "recupereze" orele .....bineinteles p hartie!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  bravo...vad ca stiti sa scrieti... (Joi, 7 septembrie 2006, 2:07)

  iulian [anonim]

  dupa cate vad, toti cei care aveti pareri aici stiti sa scrieti si aveti o meserie. bravo. uitati doar cine a reusit sa va invete sa scrieti....sau sa aveti o meserie...tot invatatorii si profesorii cu toate neajunsurile lor :( asa ca vorbiti in continuare....si scrieti....si aveti pareri foarte bine structurate (ca le aveati din nastere) si munciti (ca stiati totul tot din nastere) si calculati (ca stiati asta-culmea! mai tarziu-din leagan....si stiati sa utilizati P.C-ul (ulterior, dupa ce ati reusit sa mergeti...cele 5 limbaje de programare dupa ce ati spus ,,mama") si de la 6 la 10 limbi straine din strabuni :)). nu de la dascali...dar poate macar un salariu mai mare sa compenseze ,,recunostinta" elevilor...
 • 0 (0 voturi)    
  parere (Joi, 7 septembrie 2006, 12:06)

  Biro Ildiko [anonim]

  Am un copil care incepe clasa a-III-a.Este un copil bun,inteligent si silitor.Nu a ridicat probleme ,dar ca parinte am eu de sesizat anumite aspecte.
  Programa scolara este atat de stufoasa si de incarcata incat de multe ori se trece cu o nonsalanta de invidiat peste pietrele de temelie ale viitorilor ani de studiu.Daca nu am fi noi parintii sa insistam si de multe ori sa explicam anumite lectii ,copiii nostri ar ramane cu multe lucruri neclare.Ce nu inteleg ,desi sunt absolventa de studii superioare, este urmatorul aspect:de ce dorim ca aceste generatii sa devina atotstiutori?De ce nu se insista pe acumularea unei culturi generale si specializarile sa fie la alegerea lor ulterioara?
  Conform cerintelor actuale ei ar trebui sa fie f.buni la toate materiile-ori acest lucru nu se poate realiza cand volumul materiei de studiu este atat de mare.
  De ce invatamantul nu se axeaza pe invatarea elementelor de baza ,dar aprofundarea lor sa se faca temeinic.
  Nu volumul mare de teme da calificativul profesorului sau a invatatorului.
  Ajungem foarte des la situatii in care elevii sunt suprasolicitati si cedeaza nervos - nu ati observat ca numarul tentativelor de suicid in randul tinerilor a crescut?
  Nu incercati sa-i faceti genii din clasa a-I-a,vor devenii ei si asa incetul cu incetul,aveti rabdare sa-i formati invatandu-i lucrurile esentiale.( Personal stiu cat "balastru"am acumulat si pe urma am uitat,dar efortul a fost substantial)
 • 0 (0 voturi)    
  scuze si mai ganditi-va! (Joi, 7 septembrie 2006, 12:42)

  Alina [anonim]

  Vreau sa fac o rectificare, in legatura cu comentariul nr.47, pe care l-am scris ieri. Din graba, am facut un dezacord: in loc de "se pot intampla astfel de lucruri..." am scris "se poate intampla...", ceea ce este o greseala gramaticala.Imi cer scuze si imi sustin in continuare parerea: greva nu ar trebui sa se manifeste si in acest an, fiindca am avea cu totii de suferit, in principal noi, elevii. Cred k profesorii ar putea sa se gandeasca la o alta modalitate prin care sa isi exercite drepturile.Mai intai, sa citeasca Monitorul Oficial al Romaniei si sa ia in considerare si efectele negative ale unei astfel de greve, care mai mult ca sigur sunt mai multe decat cele pozitive...Mai ganditi-va, stimati profesori, inainte de a face ceva pentru care sa regretati mai tarziu!
 • 0 (0 voturi)    
  nu vreau greva! (Joi, 7 septembrie 2006, 18:02)

  ana [anonim]

  sunt clasa aXII-a si sincera sa fiu nu vreau greva. i-am vazut anul trecut pe colegii mei care au terminat liceul cum s-au chinuit din cauza grevei si nu vreau sa trec si eu prin acelasi chin. daca as avea puterea, le-as da profesorilor tot ce au cerut, dar din pacate nu pot face nimic.unii profi chiar merita,insa cei care vin la scoala si-si varsa nervii pe copii,doar fiindca ei sunt prea stresati,aceeia nu merita.in plus suferim si noi,elevii.va rog,fara greva!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  cand???????? (Joi, 14 septembrie 2006, 11:01)

  bya [anonim]

  shi totusi ziceti-mi shi mie cand incepem sc??
 • 0 (0 voturi)    
  raspuns (Joi, 14 septembrie 2006, 18:44)

  steauaromaniaeuropaUCL [anonim]

  pe 18 incepm sc...

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by