"Nu pot sa raman intr-o structura care nu are o echipa, nu lucreaza dupa un plan si care nu va ajunge la nici un rezultat" si-a explicat Dan Ioan Popescu, in cadrul emisiunii "100%" (Realitatea TV), plecarea din PSD .

DIP sustine ca Mircea Geoana ataca numai pe generalitati actuala putere in loc loc sa conteste punctual deciziile guvernului. Mai mult, DIP sustine ca departamente de monitorizare ale PSD, care trebuiau sa conceapa strategia de combatere a actualei pueeri, au fost lasate de izbeliste. Desi s-a oferit personal sa preia coordonarea acestor departamente a fost amanat sistematic timp de 4-5 luni.

Ion Iliescu l-a sunat dupa demisie si i-a a zis ca poate era bine sa raman in partid.

Nu-l cred pe Mircea Geoana cand spune ca regreta plecarea mea din PSD. Pe Vanghelie il cred doar 50%. "Nu poti sa iei niciodata de buna ce zice el. Si-a schimbat de prea multe ori parerea de-a lungul timpului", a adaugat DIP.

Raspunzand intrebarilor de final ale emisiunii "100%", DIP a admis ca exista oameni din PSD care pot fi amenintati cu deschiderea unor dosare, dar n-a vrut sa dea nume.

DIP a exclus categoric o revenire in PSD indiferent de cine s-ar afla in viitor la conducerea partidului. Desi nu e sigur ca va reveni in viata politica, DIP a admis ca a avut intalniri pana acum cu diversi oameni politici, dar nu a luat momentan in calcul inscrierea intr-un alt partid.