Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, miercuri, trimiterea in judecata a lui Ionel Mantog, fost secretar de stat din Ministerul Economiei si Comertului.

El este acuzat de coruptie, folosirea de informatiilor de serviciu in interes personal si fals in declaratii dupa ce, in calitate de director in cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO), a cumparat la preturi derizorii locuintele unor mineri disponibilizati.

Impreuna cu Mantog a mai fost trimis in judecata si Ion Vulpe, fost director general in cadrul CNLO, fiind acuzat de savirsirea acelorasi infractiuni. Cei doi sunt acuzati ca au beneficiat de un folos necuvenit in valoare de aproape 870 de mii de lei noi.

Potrivit procurorilor anticoruptie, Ionel Mantog a cumparat, atat direct, cat si prin intermediul sotiei sale si al cumnatei sale, trei gospodarii pentru care a platit suma de aproximativ 36 mii RON.

In schimbul acestor case, care aveau sa fie demolate din cauza exploatarilor miniere Rosia, Rovinari si Jilt, el a cerut sa-i fie construita, din fondurile CNLO, vile de lux in cartierul Primaverii din municipiul Targu Jiu.