Cinci organizatii de carduri din lume se unesc pentru proteja posesorii de carduri de plati de eventuale fraude si furturile de date. American Express, Discover Financial Services, JCB, MasterCard Worldwide si Visa International au anuntat, joi, formarea unui Consiliu independent pentru imbunatatirea securitatii datelor in timpul tranzactiilor de plata.

Peste 1 miliard de posesori de carduri de plati vor beneficia de o mai buna securitate a cardurilor.

“Organizatiile care au format Consiliul sunt decise sa asigure dezvoltarea continua a standardelor de securitate atat din perspectiva eficientei cat si a eficacitatii”, a declarat Seana Pitt, presedinte al PCI Security Standards Council.

Membrii fondatori dezvolta un sistem care va fi mai accesibil si eficient pentru toti cei implicati: comerciantii, procesatorii, furnizorii de POS-uri si institutiile financiare.

Consiliul pentru Standarde de Securitate al PCI are in vedere mai ales dezvoltarea unor standarde de securitate globale pentru protejarea informatiilor detinatorilor de conturi.

In plus, vizeaza reducerea costurilor si a timpilor pentru implementarea Standardelor de Securitate a datelor si realizarea de cursuri de instruire pentru certificarea Evaluatorilor Calificati de Securitate (QSA) si Vanzatorilor Autorizati ce detin sisteme de scanare (ASV).

Ca prima actiune, PCI Security Standards Council a anuntat, tot azi, standardul PCI Data Security Standard version 1.1. Noul standard abordeaza amenintarile avansate de securitate si recomanda comerciantilor si vanzatorilor sa actioneze pentru a creste nivelul de securitate al aplicatiilor si retelelor.

PCI Security Standards Council va servi ca un grup consultativ si si se va ocupa de standardele de baza de securitate ale PCI iar fiecare brand de carduri va ramane in continuare responsabil pentru propriile programe de conformitate.

Consiliul invita toate partile cu rol in securizarea datelor conturilor de plata - incluzand comerciantii, vanzatorii de echipamente si servicii de plata, procesatori, institutii financiare si altii - sa participe in aceasta noua organizatie.