Patronul Universitatii refuza sa-i lase pe sase dintre angajatii sai sa participe la reeditarea semifinalei UEFA cu Benfica, la care a fost invitat si legendarul Eusebio.

Universitatea Craiova a fost prima echipa romaneasca ajunsa sa se bata cu marile puteri fotbalistice ale Europei. Anul 1983, cind oltenii au fost eliminati fara infringere de Benfica Lisabona in semifinalele Cupei UEFA, a ramas o borna importanta in istoria fotbalului autohton.

In lipsa de alte activitati mai gospodaresti, primarul Craiovei, Antonie Solomon, s-a deplasat in interes de serviciu la Lisabona pentru a perfecta o reeditare a semifinalei din ’83. Proiectul l-a enervat insa pe Adrian Mititelu, actualul patron al echipei oltene, care se opune categoric acestui meci, considerind ca edilul nu urmareste decit sa-si mai faca imagine.

Stefanescu, Ungureanu, Negrila, Donose, Beldeanu si Geolgau, fosti componenti ai Craiovei Maxima aflati acum pe statele de plata ale lui Mititelu, sint gata sa-si urmeze seful si sa nu se prezinte la meciul programat in luna octombrie.

„E o prostie“

„Solomon vrea sa organizeze un meci cu caracter electoral. De fapt, ce semnifica aceasta data aniversara, 23 de ani de la meciul cu Benfica? Absolut nimic. Nici macar luna in care s-a jucat dubla Craiova - Benfica nu este aceeasi.

Insa Solomon s-a gindit ca da bine pentru imaginea sa“, a declarat Mititelu pentru „Editie Speciala de Oltenia“, completind ca „el sa se ocupe mai bine de oras, care, cu exceptia centrului, arata catastrofal“.

Acelasi cotidian craiovean sustine ca doar clubul Universitatea Craiova are drept de folosire a denumirii Craiova Maxima si ca gruparea din Banie va instiinta oficialii Benficai asupra contextului in care s-ar putea desfasura disputa. Supararea lui Mititelu provine din faptul ca Primaria Craiova n-a sprijinit financiar echipa de fotbal, desi au existat promisiuni de acest gen.

Integral in Cotidianul