Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in dosarul Rompetrol.

Procurorii DIICOT i-au pregatit lui Patriciu nu mai putin de sapte capete de acuzare: delapidare, asociere pentru savarsirea de infractiuni, spalare de bani, manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare, dezvaluire de informatii privilegiate, spalare de bani sub aspectul schimbarii sau transferului de bunuri si initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Alti 11 inculpati

Alaturi de Dinu Patriciu a mai fost trimis in judecata Bucsa Alexandru, director economic la SC Rompetrol SA, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la delapidare, complicitate la spalarea de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Grama Petrica, fost director al Directiei Generale a Bugetului de Stat din cadrul Ministerului Finanatelor Publice, este si el acuzat de procurorii DIICOT de complicitate la delapidare si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Fostul agent de servicii de investitii financiare Aldea Florin Iulian este acuzat de complicitate la savarsirea infractiunii de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare, complicitate la savarsirea infractiunii de spalare de bani si aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

Miclaus Paul Gabriel, membru al CNVM, si Albu Elena, sef al corpului de control al CNVM, au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunilor de favorizare a infractorului si aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

Anghelache Gabriela Victoria, in calitate de presedinte al CNVM, este acuzata de fals intelectual, favorizarea infractorului si aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

Rus Cerasela Elena si Simulescu Claudiu sunt acuzati de complicitate la savarsirea infractiunii de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare si aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

Acestora li se alatura jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, acuzat de utilizare a informatiei privilegiate si aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat.

Nici fostul ministru al Telecomunicatiilor Sorin Pantis nu a scapat de acuzele procurorilor, acesta fiind cercetat pentru manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare si aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

In final, Eros Victor, in calitate de membru al CNVM, a fost acuzat de favorizarea infractorului si aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

Integral in Romania Libera