Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, (AVAS), a scos la vanzare 100% din capitalul social al companiei RAMI-DACIA, respectiv peste 123 de mii de actiuni. Potrivit reprezentantilor societatii, privatizarea se face prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Ofertele pot fi depuse pana la data de 16 octombrie anul curent.

Conform unui comunicat AVAS, evaluarea si selectarea ofertelor finale se face prin aplicarea unei grile de punctaj, in cadrul careia oferta financiara va detine o pondere de 70%, iar cea tehnica de 30% din punctaj. AVAS va lua in considerare doar ofertele care contin un capital de lucru de cel putin 987500 de euro in primele trei luni de la transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor.

„Am decis ca si aceasta societate sa fie vanduta prin negociere pe baza de oferte finale imbunatatite si irevocabile, fiindca astfel putem stabili impreuna cu noul investitor cateva conditii contractuale esentiale pentru viitorul acesteia. Este importanta pastrarea numarului de salariati, efectuarea investitiilor in societate si continuarea activitatii de baza. (...)”, a declarat vicepresedintele AVAS, Laszlo Gyerko.

In cadrul ofertei tehnice, AVAS va lua in considerare ofertantii care au cea mai mare medie a cifrei de afaceri pentru ultimele trei exercitii financiare incheiate si o experienta de peste zece ani in activitatea de productie si/sau comercializarea diamantelor sintetice.