Folosind aceeasi maniera de comunicare ca si Mircea Dinescu, Cazimir Ionescu a sustinut vineri o conferinta de presa in fata sediului CNSAS, pe trotuar. Cazimir Ionescu este de parere ca Legea CNSAS trebuie modificata pentru a putea permite scanarea si publicarea dosarelor pe internet deoarece, in forma sa actuala, nu permite acest lucru.

Totodata, membrul CNSAS a adaugat ca persoanele cercetate au dreptul la protejarea imaginii, pana cand se ia o decizie definitiva.

Cazimir Ionescu a admis ca intre membrii Colegiului CNSAS exista contradictii, afirmatie facuta ieri de catre Mircea Dinescu.

Lipsa de comunicare cu presa vine din faptul ca un membru CNSAS nu poate fi si purtator de cuvant. Ionescu spune ca cel mai bine poate comunica un membru CNSAS care particiopa la dezbateri. Participarea presei la dezbaterile Colegiului, propusa de Mircea Dinescu, poate rezolva problema transparentei.

Ionescu a adaugat ca in cadrul Colegiului "e nevoie de opinia unor juristi atunci cand facem aprecieri asupra unor dosare... nu ne putem asuma raspunderea unor verdicte pe baza unor probe incerte".

Cazimir Ionescu a explicat diferentele care intervin in procesul de vot al membrilor CNSAS, respectiv sunt trei etape - vot moral, dupa care se discuta contestatiile si, la urma, un vot in litera legii.

Cazimir Ionescu sustine ca sintagma de politie politica poate ramane in legea CNSAS cu conditia de a introduce precizari care sa diferentieze clar verdictele pe trei categorii:

- verdict de colaborator - in cazul persoanelor care au semnat un angajament.

- verdict de politie de politica - in cazul persoanelor care au dat note informative despre alte persoane si le-au adus prejudicii.

- verdict de buna purtare.