Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) si Bancpost au anuntat, vineri, ca plata drepturilor de pensii prin conturi deschise la banca se va efectua si in luna octombrie anul curent, in aceleasi conditii ca si pana in prezent.

Conform unui comunicat al CNPAS, incepand cu luna octombrie 2006, Bancpost nu va mai efectua plata pensiilor, aceasta operatiune urmand sa fie efectuata lunar de catre casele teritoriale de pensii, prin intermediul Postei Romane.

De asemenea, pentru a se facilita plata drepturilor cuvenite incepand cu luna noiembrie anul curent si pentru a se evita aglomeratia din zilele de plata, pana la data de 20 octombrie toti clientii Bancpost beneficiari de conturi curente, cu domiciliul pe teritoriul Romaniei, vor putea opta pentru plata drepturilor prin card Bancpost.

Cei care nu opteaza pentru aceasta solutie trebuie sa se adreseze caselor teritoriale de pensii pentru a alege varianta dorita de achitare a drepturilor care se va realiza prin mandat postal, conturi curente sau conturi de card deschise la alte banci cu care CNPAS urmeaza sa incheie conventii pentru plata pensiilor.

Incepand cu data de 1 octombrie anul curent, CNPAS va incepe negocierile cu bancile care vor fi interesate sa incheie conventii privind modalitatile de plata a pensiilor.