Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu a declarat ca se asteapta ca in zilele urmatoare consiliul local sa adopte proiectul arenei pe care sa joace echipa nationala.

De foarte multi ani, de cind s-a deteriorat suprafata de joc din Ghencea, antrenorii primei reprezentative au solicitat federatiei sa ridice un stadion special pentru "tricolori". Federatia a transferat tot timpul dorinta catre Primarie si Guvern, pe care le-a considerat singurele capabile sa se implice.

Declaratia lui Videanu dezvaluie practic un pas important - proiectul va fi demarat. El va presupune demolarea fostului 23 August, actual "National din complexul Lia Manoliu", si construirea unui stadion cu 45 000 - 50 000 de locuri.

Sansele de a vedea in Capitala o arena de 5 stele sunt extrem de ridicate - surse importante vorbesc despre citeva intilniri pe care primarul general le-a avut cu actionari ai clubului Dinamo.

Informatia a fost confirmata indirect de presedintele LPF, Dumitru Dragomir. "La Dinamo sunt citiva oameni cu experienta in constructii, cum ar fi Turcu... Ei participa impreuna cu Primaria si vor imparti stadionul cu nationala".

Oficialii din Stefan cel Mare sunt interesati sa investeasca pentru ca echipa sa dispuna de o arena moderna, stiind foarte bine ca peste un an, cind se asteapta la calificarea directa in Liga Campionilor, vor avea dificultati in a gasi un loc de disputare a partidelor.

Stadionul din Bulevardul Stefan cel Mare este neomologabil dupa cerintele UEFA.

Singura arena agreata de forul continental este cea din Ghencea. Dar este greu de imaginat un meci al lui Dinamo in birlogul Stelei...