Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul inaintat de procurorii DNA impotriva deciziei prin care Tribunalul Bucuresti a decis cercetarea vamesilor in stare de libertate. In aceste conditii, cei 17 vamesi de la Biroul Vamal Henri Coanda, cercetati de DNA pentru fapte de coruptie, vor fi judecati in stare de libertate, cu interdictia de a parasi tara.

Instanta a considerat nefondat recursul Directiei Nationale Anticoruptie, iar solutia a fost data dupa jumatate de ora de la terminarea sedintei. Procurorul de sedinta ceruse sa fie admise si alte probe: declaratii de la martori, denuntatori si alte acte, dar solicitarea sa a fost respinsa.

La randul lor vamesii acuzati au explicat instantei ca au fost inregistrati in timp ce faceau anumite lucrari impreuna cu comisionari vamali. Ei au argumentat ca puteau fi filmate orice fel de documente incheiate pe parcursul acestor activitati, aceasta neconstituind o dovada a vinovatiei lor.

La sfarsitul saptamanii trecute, procurorii DNA au retinut 17 angajati ai Biroului Vamal din Aeroportul Henri Coanda sub acuzatia de luare de mita. Vamesii au fost urmariti timp de mai multe luni, dupa ce pe numele lor au fost depuse trei denunturi ale unor comisionari vamali.

Totusi, judecatorii au stabilit ca angajatii vamii pot fi cercetati in libertate, deoarece nu reprezinta un pericol pentru societate.