Societatea Vegetarienilor din Romania organizeaza duminica, 1 Octombrie, o serie de evenimente cu ocazia Zilei Internationale a Vegetarianismului. Societatea si-a propus sa atraga atentia beneficiilor date de o diete vegetariena, atat din considerente de sanatate cat si din principii etice.

Principalul eveniment va avea loc duminica la ora 17.00, la Palatul Sutu, acolo unde Andreea Sleahtenea, de la Alianta pentru Protectia Animalelor din Romania, va sustine o prezentare pe tema "Animalele de ferma si vegetarianismul". Vor urma apoi proiectii de filme documentare despre animalele din ferme.

Doamna Elena Pridie, autoare de carti despre vegetarianism, va prezenta pasii in adoptarea stilului de viata vegetarian si sfaturi practice despre bucataria vegetariana sanatoasa. Evenimentul se va incheia cu discutii libere.

Domnul Marius Vasilescu, presedintele Societatii Vegetarienilor din Romania, a precizat ca in urma acestui eveniment se asteapta la "o mai buna informare a oamenilor despre ceea ce inseamna regimul vegetarian cat si la constientizarea opiniei publice despre viata animalelor din industria zootehnica".

Tot duminica, intre orele 12.00-19.00, in Piata Universitatii din Bucuresti va fi amplasat un punct informativ unde SVR si asociatia Aqvarius vor distribui materiale si vor discuta despre vegetarianism cu cei interesati. Actiunea va fi repetata si in alte orase din tara.